Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua?: Saako opiskelijalla olla lapsia?

Lehtien yleisönosastoilta on voinut lukea opiskelijaäitien puheenvuoroja leikkivaunuissa matkustamisesta. Syksyn aikana junien leikkivaunut uudistuvat merkittävästi.

Uudistukseen liittyvät myös hämärät hintamuutokset. Ennen opiskelijat ovat voineet ottaa maksutta alle 6-vuotiaan lapsen mukaan junaan ja ostaa tälle leikkivaunusta muutaman euron paikkalipun.

Uudistuksen myötä lapsi saa edelleen matkustaa ilmaiseksi, mutta jos hänelle tahtoo ostaa paikkalipun, on opiskelijan ostettava juniorilippu tai maksettava täysi hinta omasta lipustaan.

Eikö lapsen kanssa matkustavaa opiskelijaa pidetä opiskelijana, VR:n markkinointisuunnittelija Pia-Mari Sotavalta?
"Vanhassa puuhavaunussa on ollut etuutena, että jos ostaa paikkalipun aikuiselle, voi samalla varata alle 6-vuotiaalle lapselle paikkalipun ostamatta matkalippua. Nyt olemme uudistamassa IC2-junien sekä IC-junien leikkitiloja niin, että 11 paikkaa on otettu pois ja leikkitilaa laajennettu. Ero vanhaan puuhavaunuun on se, että jos ostaa opiskelijalipun, ei saa samaa etua eli että alle 6-vuotiaille voisi ostaa paikkalippuja ostamatta lastenlippua."

Mutta ei-opiskelijoilta tämä kuitenkin onnistuu?
"Ei onnistu heiltäkään, vanha etu on kokonaan poistettu. Tämä johtuu siitä, että uudistuksen jäljiltä leikkivaunussa on vain 28 istumapaikkaa. Jos jokainen perheellinen saisi varattua maksuttomat paikat, se veisi meiltä myynnistä aika paljon paikkoja pois, eikä yläkertaan mahtuisi kovin montaa perhettä istumaan."

Eli kaikkien täytyy ostaa nykyään juniorilippu?
Kyllä, jos alle 6-vuotiaalle haluaa paikan.

Voidaanko puhua uudistuksesta, jos siitä koituu matkustajalle taloudellista haittaa?

"Tämä säädös on ollut junissamme jo vuodesta 1998. Etuisuus on jäänyt käyttöön vanhaan, siniseen puuhavaunuun, jossa hyteistä on voinut varata paikkalipun lapselle. Muualla juniorilippu on täytynyt ostaa."

"Muutoin alle 6-vuotiasta on voinut pitää viereisellä paikalla, jos sitä ei ole myyty, tai sylissä. Etu on haluttu pitää siihen asti, kun sinisiä vaunuja on käytössä. 3. syyskuuta IC-junia alkoi liikennöidä sen verran paljon, että leikkitilat uudistetaan. IC-junien määrä kasvaa 3. syyskuuta alkaen noin 80 vuoroon vuorokaudessa, joten näiden junien leikkitiloja on erityisesti haluttu uudistaa."

Jantso Jokelin

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto