Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Älähdys!: Tiuralta pallo hukassa

Edellisessä Aviisissa julkaistussa kirjoituksessaan kansanedustaja Marja Tiura (kok.) syytti hallitusta opiskelijoiden täydellisestä unohtamisesta hallituskauden aikana.

Kuitenkin tämän hallituksen kautena on jo korotettu opiskelijoiden asumistukea, korotettu keskiasteen opiskelijoiden vanhempien tulorajoja, korotettu jo kertaalleen ateriatukea sekä korotettu opintolainan valtiontakauksen määrää ja kehitetty lainasubventiojärjestelmä, jonka ansiosta opiskelijat saavat osan nostamastaan opintolainasta vähennetyksi verotuksessa valmistumisensa jälkeen.

Kokoomus istui itse hallituksessa vuodesta 1995 vuoteen 2003, jonka aikana ainoa muutos opiskelijoiden asemaan oli opintorahaan kohdistunut leikkaus. Vieläpä kokoomuslaisen opetusministerin aikana. Tämänkin Tiura sopivasti unohti mainita kirjoituksessaan.

Olemme samaa mieltä Tiuran kanssa työnteon ja opiskelun sovittamisesta. Kuka haluaisi elää velalla, kun tulevaisuudessa ei ole takeita työllistymisestä?

Keskustelu opintotukimallin muuttamiseksi on tervetullutta, mutta toisin kuin Tiura väittää, Kokoomuksen malli, jossa opintorahaa maksettaisiin 350 euroa kolmen ensimmäisen opintovuoden aikana ja myöhemmin opintoraha pienenisi 150 euron kieppeille EI mahdollista kokopäiväistä opiskelua. Sen sijaan se tuntuu heijastavan Kokoomuksen kovaa arvomaailmaa, jossa köyhät saavat opiskella, mutta vain kandiksi asti. Sen jälkeen eläkööt lainalla.

Vertailtaessa nykyisen punamullan yhtä, ja sitä edeltäneen sinipunan kahta hallituskautta, ei opiskelijoiden silmissä ansioituneemmasta osapuolesta liene epäselvyyttä.

Opiskelijoiden ääntä kuullaan tämän hallituksen piirissä selvästi paremmin. Tiura yrittää peittää tätä valittamalla siitä, että kaikkia korotuksia ei saadakaan yhtä aikaa. Jätetään nyt jotain seuraavallekin (punamulta)hallitukselle.

Juha Iso-Aho
Keskustan opiskelijaliiton liittohallituksen jäsen

Juha Rauhamäki
Tamyn edustajiston jäsen
(Keskeiset)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto