Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Perkele! Kirjoituksia Tamysta

Kun kukaan ei ole vastuussa

Tampereesta annetaan mieluusti kuva kansainvälisenä opiskelijakaupunkina. Kansainvälisten opiskelijoiden majoittaminen ei kuitenkaan näytä tällä hetkellä olevan kenenkään vastuulla: ainakaan yliopistot, TOAS sen enempää kuin kaupunkikaan eivät tahdo vastuuta ottaa.

Sen sijaan jokainen syyttää muita osapuolia tilanteen pääsemisestä tähän pisteeseen. Totta onkin, että kaikista osapuolista löytyy moitittavaa. Voisi kuitenkin olla parempi, jos vastuuta välttelemisen sijaan jaettaisiin.

Suomeen neljäksi kuukaudeksi tulevaa kielitaidotonta vaihto-oppilasta ei realistisesti voi asettaa asunnonhaussa samaan asemaan kuin suomalaisia Tampereelle muuttajia. Suomen vuokrakulttuuriin eivät kuulu kansainvälisten opiskelijoiden etsimät kalustetut vuokrahuoneet ja -asunnot, joita vuokrataan lyhyeksi ajaksi kerrallaan. Asuntoja täytyy järjestää myös muuta kautta.

Toivoa sopii, että ensi vuonna yliopistot, TOAS ja kaupunki pelaavat paremmin yhteen. Toivoa sopii myös, että ensi vuoden tilannetta aletaan miettimään jo hyvissä ajoin — esimerkiksi nyt. Jatkuvasti ei voi luottaa, että asiat vain hoituvat jotenkin. Paitsi tietenkin, jos hoitaminen on jonkun toisen vastuulla.
Nyt tamperelaisten korkeakoulujen ylioppilas- ja opiskelijakunnista koostuva Opiskelijan Tampere korjaa ennen hostellina toimineen Uimahallin majan vaihto-opiskelijoiden asuinkäyttöön syyslukukaudeksi. Milloin asuntojen järjestämisestä opiskelijoille tuli toisten opiskelijoiden tehtävä?

Kati Miettunen
Kirjoittaja kiroilee Opiskelijan Tampereen asuntosihteerinä syksyllä 2008

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto