Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokka

Iso kiinalainen kysymys

Aviisin kesänumero (9/2008) kertoi 17 kiinalaisopiskelijan ryhmästä, jotka saapuvat opiskelemaan suomea Tampereen yliopistoon alkavan lukuvuoden ajaksi. On hyvin epäselvää, onko kyse tilauskoulutuksesta vai jostain muusta. Yliopiston johto kiemurtelee asiassa, ja puhuu ristiin vaihto-opiskelusta ja maksullisesta palvelutoiminnasta, muttei missään nimessä tutkintoon johtavasta koulutuksesta.

Kiinalaisopiskelijoiden olisi kuitenkin tarkoitus jatkaa opintojaan tutkinto-opiskelijoina vuoden päästä, ja Kiinan Viestintäyliopisto toivoo ryhmän pysyvän koossa.
Oli niin tai näin, koulutus suomalaisissa yliopistoissa ei ole enää maksutonta. Jos tai kun kiinalaisista opiskelijoista tulee tutkinto-opiskelijoita kiinalais-suomalaiseen tutkintoon ja he yhä maksavat kotiyliopistoonsa 2500-3000 euron suuruista lukuvuosimaksua — kolmasosa pekingiläisperheen vuosituloista — eikö silloin voida sanoa, että pääsy suomalaiseen tutkintoon on kaukana tasa-arvoisesta? Ja kun bulvaanina toimii Kiinan ihmisoikeuksia rikkova oligarkkihallitus, eikö koko hanke näytä melkoisen epäilyttävältä Tampereen yliopiston kannalta?
Alli Nokka
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto