Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ei päivää ilman visaa

Aviisi neuvoo, kuinka vietetään viikko visaillen.

Tampere on ylivoimaisesti Suomen vilkkain pubivisakaupunki. Suosion syitä voi hakea monelta suunnalta. Ainakin toimittajien tiedetään istuvan pubeissa ahkerasti myös visojen aikana, ja Tampereella opiskellaan toimittajiksi. Ilmiön syntyyn on myös virallisempia selityksiä:

"Yksittäisten henkilöiden panos on Tampereella aika iso. Tilanteeseen ovat vaikuttaneet edesmenneen Jyrki Otilan ja hänen lähipiirinsä lisäksi muun muassa Ari Wirén, joka pyörittää useita pubivisoja Tampereella ja sen lähialueilla.", kertoo Tero Kalliolevo Suomen Tietokilpailuyhdistys ry:stä.

Tietokilpailujen viehätys perustuu paljolti niiden yllätyksellisyyteen. Koskaan ei voi tietää, mitä visaisäntä tai -emäntä keksii kysyä. Visoihin voi yrittää valmistautua seuraamalla ajankohtaisia tapahtumia ja lukemalla lehtiä. Yleistiedolla pärjää pitkälle, mutta myös erityisalueiden tuntijoille on omia visoja.

Parhaina päivinä Tampereella järjestetään tusinankin verran tietokilpailuja. Ahkerimmat tietäjät kiertävät illan aikana useammassa paikassa kokeilemassa onneaan.

Kalliolevo on itse aktiivisena visailijana huomannut pientä notkahdusta visojen suosiossa viime aikoina. Monia hyviä visoja on jouduttu lakkauttamaan, kun rahaa ei tahdo irrota. Positiivista on kuitenkin se, että monet opiskelijat ovat löytäneet tiensä tietokilpailuihin, ja kantisporukoiden lisäksi visoissa pyörii myös uusia naamoja.Visalukujärjestys


Maanantai: Telakan kulttuurivisa klo 21:00 (Tullikamarin aukio 3). Syyssateisen maanantain kruunu. Monien mielestä Tampereen paras visa.

Tiistai: Tuopin pubivisa klo 20:00 (Pyynikintori 6). Konstailematon Tuoppi väittää olevansa Tampereen vanhin toimiva pubi. Legendaarisessa visassa on mahdollista pärjätä yleistiedolla.

Keskiviikko: OÂ’ConnellÂ’s bi-lingual pub quiz klo 19:00 (Rautatienkatu 24). Kaksikielinen visa sopii myös vaihto-opiskelijoille. Kuukausipalkinto parhaalle joukkueelle: iso pullo aitoa irkkuviskiä!

Torstai: Gastropub Soho klo 21:00 (Otavalankatu 10). Huumorilla höystetty yleisvisa brittiläisessä miljöössä. "Kysymyksiä Aku Ankasta Öylättiin".

Perjantai: Pub Vinyylin musavisa klo 20:00 (Lapinniemenranta 6). Ykän luotsaama musiikkitietokilpailu aitoja viinyylilevyjä soittavassa tunnelmallisessa ravintolassa.

Lauantai: Dublinin Ovien populaarivisa klo 15:00 (Kauppakatu 16). Perinteisestä tietokilpailusta poikkeava hömppävisa, jossa sivistymätönkin ihminen voi pärjätä.

Sunnuntai: Kustaa III:n elokuvavisa klo 20:00 (Kauppakatu 11). Leffatietäjien ykkösvisa, jossa pärjäävät tarkimmin elokuvansa katsoneen kisavieraat.

Juho Hakkarainen


| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto