Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Suomen kieltä kolmella tonnilla

Uusi yliopistolakiluonnos mahdollistaa enemmän tilauskoulutusta


Seitsemäntoista kiinalaisen vaihto-opiskelijan ryhmä saapui elokuun lopussa Tampereelle opiskelemaan suomen kieltä ja tiedotusoppia. He ovat ensimmäinen ulkomaalaisista opiskelijoista koostuva ryhmä, joita varten Tampereen yliopistosta on räätälöity maksullista opetusta. Opiskelijat saavat muuten ilmaista opetusta, mutta joutuvat maksamaan erikseen heitä varten järjestettävästä lukuvuoden suomen kielen opetuksestaan noin 3000 euroa.

"Hanke eteni liian nopeasti. Meillä ei ollut valmista mallia heille, koska tämä ei voi olla tilauskoulutusta", Tampereen yliopiston kansainvälisten asiain päällikkö Tenho Takalo sanoo.

Kahden vuoden päästä kiinalaistan tapainen ryhmä voisi olla tilauskoulutuksessa, sillä lausuntakierroksella olevan uuden yliopistolain mukaan tilauskoulutuksen ei tarvitse olla tutkintoon johtavaa, vaan se voi olla myös tutkintoon liittyvää opetusta Euroopan talousalueen ulkopuolisille opiskelijoille. Kiinalaisten vaihto-opiskelijoiden opiskeluasema vuoden vaihto-opiskelun jälkeen on vielä epäselvä.
"Heidän yliopistonsa ja perheensä on lähettänyt heidät tänne kahdeksi vuodeksi. He pyrkivät tutkinto-opiskelijoiksi vuoden jälkeen englanninkieliseen kandidaattiohjelmaan tai jatkavat toisen vuoden vaihto-opiskelijoina", ryhmän suomen kielen opettajana Kiinassa vuoden toiminut Sirkku Latomaa sanoo.

Kiinalaisryhmä on majoitettu kokonaisuudessaan Toasin uuteen kohteeseen Tuomiokirkonkadulle.
"Minä olen taistellut heille asunnot. Sama paikka oli oltava kaikille, koska vaihto-opiskelijoiden mukana on tullut kolme tutkinto-opiskelijaa, jotka toimivat heidän valvojinaan", Latomaa sanoo.

Vaihto-opiskelijat opiskelevat kotimaassaan tiedotusalan kandidaatin tutkintoa. Jos he pääsevät Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoiksi, he aikovat jatkaa opintojaan myös kotiyliopistossaan Nanjingissa.


Hertta-Mari Kaukonen, teksti

Kiinalaisten opiskelijoiden elämää voi seurata heidän blogistaan.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto