Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tampere täynnä harrastajateattereita

Tampereella on ammattiteattereiden lisäksi kasapäin erilaisia harrastajateattereita. Osalla harrastajateattereista on ammattiohjaaja. Harrastajateattereiden aktiivisuus vaihtelee suuresti. Kaikilla ei ole esityksiä edes joka vuosi, osalla toiminta on kausittaista. Esimerkiksi Hervannassa toimiva lähiöteatteri Lysti keskittyy kesäteatteritoimintaan.
Kahden melko hiljaisen toimintavuoden jälkeen tasokas harrastajateatteri Teatteriporukka toi Tampereen Teatterikesään Family Affairs -näytelmän, jonka näytökset jatkuvat syksyllä.

Osa harrastajateattereista on aatteellisia. Tampereen kristillisellä teatterilla ei ole tällä hetkellä esityksiä. Yliopiston kadulla toimiva Legioonateatteri on perustettu auttamaan syrjäytyneitä työttömiä. Korkeatasoinen harrastajateatteri tarjoaa edullisia opiskelijalippuja. Syksyn ohjelmaa ei ole vielä julkistettu.

Aktiivisesti ohjelmistoa tarjoavat esimerkiksi yliopisto-opiskelijoiden opiskelijateatterit. Teatteriohjelmistoa tarjoavat myös kansanopistojen teatterit Ahjolan teatteri Unda ja Sampolan opistoteatteri sekä Komediateatterin yhteydessä toimiva näyttelijöitä kouluttava Suomen Teatteriopisto.

Lista Tampereen teattereista

Hertta-Mari Kaukonen

Opiskelijateattereita


Tampereen Ylioppilasteatteri: Suurimmaksi osaksi Tampereen yliopiston opiskelijoista koostuva teatteri. Järjestää avoimen pääsykokeen 14.9.

Silmänkääntäjä: Teatterin ja draaman tutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestön alainen teatteri.

Teatterimonttu: näyttelijäntyön (Näty) opiskelijoiden teatteritila

Tukkateatteri: Teatterin ja draaman tutkimuksen opiskelijoiden perustama teatteri.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto