Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Aargh – kirjoituksia ainejärjestöstä

Muistan jäätävää kesää

Keskipäivän sarastaessa elämä voittaa. On koittanut päivä, jolloin itsepetos muuttuu kesätenttiin valmistautumiseksi. Varmana siitä, että kaiken maailman ainejärjestökiireet ovat vielä hetkeksi poissa, lähden kepein askelin raapimaan itseäni kohti keskustakampusta.

Välittömästi kadulle päästyäni alkaa sieluun sattua. Voin todeta Tampereen keskustan muuttuneen Sodomaksi. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, iloisia ihmisiä kaikkialla, sirkusmusiikki täyttää korvat ja mikä pahinta, eteneminen on sietämättömän hidasta. Pahuuden todellinen luonne paljastuu Hämeenkadulle tultaessa. Ajoittaiset bussipysäkki-terassi -pyöräkaista-hengellinensuoramarkkinointi-yhdistelmät muodostavat esteitä, joihin 30-luvun Saksakin olisi aikoinaan pysähtynyt. Puren hammasta ja jatkan matkaa.

Kirjastossa sitä huomaa iloksensa jonkun suuren luokan ihmisystävän pitävän hallussaan kaivattua nidettä, jota on luonnollisesti vain se yksi kappale. Risoo niin, että silmissä mustuu. Tuska nousee seuraavalle tasolle, kun huomaa, että kello on ehtinyt yli maagisen puoli kolmen rajan, eikä mistään saa enää ruokaa. Unelmat ovat murskana, ja kaiken lisäksi on tulossa kotiruoka-ilta.

Paluumatka on yhtä nihkeä. Menetän otteeni todellisuudesta, sillä alan hidastaa kävelyä paikoissa, missä ei pitäisi. Sympaattisen oloinen mies kysyy "Haluatko löytää Jumalan?". Kykenen hädintuskin vastaamaan huuli väpisten "Ainoastaan kohtuuhintaista jauhelihaa, kiitos.". Maailma nauraa minulle, itse en vain tajua vitsiä. On päästävä pois julkiselta paikalta...

Päivä päättyy odotettua paremmin. Istun vaitonaisena sohvalla epäonnistunut lihamakaronilaatikko sylissä ja tiedän olevani fiksu työtön. Yhtäkkiä kaiken kärsimyksen ja katkeruuden keskeltä havahdun huomaamaan: kohta on syyskuu! Sydämen valtaa miellyttävä lämpö, uusi vuosikerta on astumassa Iltakoulun riveihin. Tyhjänpäiväinen itsesääli vaihtuu puhtaaseen euforiaan, kun tajuaa toimivansa uusille fukseille kätilönä akateemiseen maailmaan.

Niko Jokihaara
KIRJOITTAJA VALTIO-OPIN JA KANSAINVÄLISEN POLITIIKAN OPISKELIJOIDEN AINEJÄRJESTÖN ILTAKOULUN PUHEENJOHTAJA
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto