Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua?

Loppuuko toimittajaopintojen sivuaineilu?

Kevään Aviisissa (6/2008) uutisoitiin, että tiedotusopin laitos on järjestämässä sivuaineilijoille pääsykokeet. Kuitenkin opiskelijoiden sähköpostilistalla on tiedotettu kesällä, että toimittajaopintojen sivuaineilu loppuu kokonaan.

Loppuuko toimittajatyön opintojen sivuaineilu, tiedotusopin laitoksen johtaja Heikki Luostarinen?

"Näyttää siltä, että ilman perusvoimavarojen lisäystä uutta sivuaineilijoiden ryhmää ei ensi vuonna voida ottaa journalistiikan aineopintoihin. Tiedotusopin laitos otti vielä tänä keväänä 15 sivuaineopiskelijaa suorittamaan journalistiikan aineopintoja. Nämä noin kaksi vuotta kestävät opinnot he voivat luonnollisesti suorittaa loppuun."

Mistä lopetus johtuu?

"Ensinnäkin sivuaineopiskelijoiden valinta on perustunut jonolakiin, joten sisäänpäässeet opiskelijat ovat olleet hyvin pitkällä opinnoissaan. Pääsykokeen järjestäminen sivuaineilijoille ei ole onnistunut byrokraattisen esteen takia. Maisteriopintoihin voidaan järjestää valinnat järkevämmällä tavalla. Toinen syy on se, että rahastahan tässä on pula."

Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto