Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Syksyn asuntotilanne yllättävän hyvä

Hätämajoituksen hinta on kohonnut pilviin, vaikka osan aikaa majoituttiin patjoilla

Hätämajoitusta järjestetään näillä näkymin enintään syysuun loppuun asti, koska syksyn asuntotilanne on tavanomaista parempi.

Tamperelaisten korkeakouluopiskelijoiden tilapäismajoitusta on järjestetty 23. elokuuta alkaen. Ensimmäisen viikon majoitus oli Pellervon koululla, jonka jälkeen se siirtyi Teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan hätämajoitustilaan Hotelli Torniin pienempiin tiloihin.

"Asuntotilanne on siinä mielessä kauhean lohdullinen, että suurin osa asunnottomista opiskelijoista sai asunnon syyskuun alussa. Asunnottomia opiskelijoita on myös paljon vähemmän kuin edellisinä vuosina", Opiskelijan Tampereen asuntosihteeri Annamaija Rönkkö sanoo.

Hätämajoituksen alettua asunnottomia korkeakouluopiskelijoita oli Opiskelijan Tampereen listoilla noin 50, joista 6 oli Tampereen yliopiston opiskelijoita. Vähän yli kymmenellä heistä ei ollut vielä opintojen alettuakaan tietoa asunnosta, mutta lopuilla vuokrasuhde alkaa viimeistään lokakuun alusta. Tornissa majoittujia oli syyskuun alussa 17, joista Tampereen yliopiston opiskelijoita oli kuusi.


Pellervon koulun kirjasto oli jaettu kirjahyllyillä miesten ja naisten puoleksi ja opiskelijat majoittuivat patjoilla. Teekkareiden Torni on hostellimainen majoitustila, jonka kahdessa huoneessa on kerrossängyt. Lisäksi majoittujilla on käytössä keittiö, vessat ja suihkut.

"Yhtenä vaihtoehtona olisi ollut koko ajaksi Koukkuniemen Jukola, mutta siinä olisi ollut ongelmana kodinomainen ympäristö, joten sinne olisi jämähtänyt helposti. Halusimme selkeästi tilapäismajoituksen", Rönkkö sanoo.

Elokuussa majoitus maksoi 15 euroa viikossa, syyskuun puoleen väliin 30 euroa viikossa, syyskuun loppua lähestyessä viikkovuokra kohoaa ensin 60 euroon ja sitten peräti 70 euroon viikolta. Jos majoittuu hätämajoituksessa sen alusta loppuun, majoituksen hinnaksi tulee siis noin 250 euroa.

"Pyrimme rohkaisemaan ihmisiä maksuilla asunnon etsimiseen", Rönkkö sanoo.


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto