Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yliopiston pyöräilypäivä on myös autoton päivä

Ekokampus, Yliopistoliikunta, Tampereen yliopiston Alumni ja UtaSport järjestävät Autottomana päivänä torstaina 22. syyskuuta Päätalon edustalla yliopiston pyöräilypäivän.

Pääosassa pyöräilypäivässä on käytettyjen pyörien myynti. Tapahtumassa on paikalla pyörätohtori, jolle voi tuoda pyöränsä huoltoon. Itse huoltotyö on ilmainen, mutta mukaan kannattaa varata käteistä mahdollisia varaosia varten.

Pyöräilypäivän päätteeksi voi osallistua Päätalon edestä klo 15.15 alkavaan pyöräretkeen Niihaman retkeilymajalle.

"Pyöräilypäivä on hyvä tapa viettää autotonta päivää", sanoo Ekokampuksen ympäristökoordinaattori Saana Raatikainen.

"Monilla opiskelijoilla on nykyään auto, mutta yliopistolla ei ole parkkitilaa. Kannustamme saapumaan yliopistolle kevyen tai joukkoliikenteen keinoin. Pyöräilypäivä on konkreettinen tapa tuoda asiaa esille."

Yliopistolle on lisätty pyörien pysäköintipaikkoja Pinni A:n ja B:n alueelle, ja Atalpassa on uudet pysäköintipaikat. Lisäksi ensi kevääksi on tarkoitus saada yliopistolle katoksellinen pyöräparkki.

Pyöräilypäivän yhteydessä Tampereen Maan Ystävät, Tampereen Vasemmistonuoret, Tampereen Vihreät Nuoret ja Tampereen yliopiston ylioppilaskunta järjestävät pyöräkulkueen, joka lähtee kello 15 yliopistolta.

"Pyöräilyn edellytykset Tampereella etenkin keskustassa ovat suoraan sanottuna surkeat," Tamyn hallituksen ympäristövastaava Pieta Hyvärinen sanoo.

"Pyöräkulkueella yritetään kiinnittää huomiota varsinkin keskustapyöräilyn epäkohtiin. Tietyillä pääväylillä, kuten Hämeenkadulla, on vaikeaa pyöräillä. Tarkoitus on myös kyseenalaistaa yksityisautoilun ylivaltaa Tampereella."


Samuli Huttunen
Pyöräilypäivän ohjelma yliopiston verkkosivuilla:
http://www.uta.fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/ilmoitus.html?id=64398
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Anonyymi (16.09.11, kello 11:45)

    Yliopistokampuksella tarvittaisiin lisää pysäköintipaikkoja autoille. Jännä kuinka nämä hipit puhuu toisaalta tasa-arvosta, mutta sitten kuitenkin kauempana asuvat ja perheelliset eivät heidän utopiassaan tasa-arvoa saa.

    Ihan kuin olisi jotenkin rikollista ajaa omalla autolla.

  2. Tuutikki (16.09.11, kello 15:45)

    Kauempana asuvat voivat käyttää myös joukkoliikennettä, ja jos eivät voi, olisi sitä tarpeen kehittää. Yliopistokampukselle on vähän hankala loihtia lisää pysäköintipaikkoja, minkä voi kyllä tyhmempikin todeta vilkaisemalla hiukan kaavaa: yliopisto sattuu sijaitsemaan aikalailla täyteen rakennetussa keskustassa. Yksityisautoilu ei ole rikollista, eikä edes puolirikollista silloin kun se on tarpeen. Usein näin ei ole.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto