Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Haaste liikkumattomuutta vastaan!

Tiesitkö, että liikkumattomuus on WHO:n luokituksen mukaan jopa tupakkaa ja alkoholia vaarallisempi terveysriski, kun verrataan elintapasairauksien syitä? Harvoinpa sitä luennolla istuessaan tai koneen ääressä esseetä kirjoittaessaan tulee ajatelleeksi, että onkin lyhentämässä työuraansa istumisesta koituvien selkäkipujen ja muiden vaivojen takia. Istuminen ja passiiviset elämäntavat ovat aikamme pahimpia terveysriskejä.

Liikunnan harrastamisen merkitystä fyysisen terveyden edistämiseksi ei siis voi väheksyä. Liikunnalla on myös muita myönteisiä vaikutuksia ihmisen terveydelle: se virkistää mieltä, vähentää syrjäytymistä, edistää yhteisöllisyyttä ja parantaa opiskelukykyä.Liikunnan myönteiset vaikutukset ovat varmasti kaikille opiskelijoille tuttuja, mutta kiireisen opiskelijaelämän keskellä liikunnalle jää helposti liian vähän aikaa.

Kiire ei varmastikaan ole ainoa este liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Jollekin sopivan porukan tai joukkueen löytäminen on hankalaa tai liikuntaharrastuksesta aiheutuvat kustannukset hipovat pilviä niin, ettei tavallisella opiskelijalla ole sellaisiin varaa.

UtaSport on kaikille Tamyn jäsenille tarkoitettu liikuntajärjestö, jonka pyrkimyksenä on vastata näihin ongelmiin ja luoda edellytyksiä opiskelijoille edulliseen ja mukavaan liikunnan harrastamiseen hyvässä seurassa. Tarjoamme eri urheilulajeista kiinnostuneille ihmisille mahdollisuuden löytää toisensa oman lajin parissa.

Järjestämme syksyn aikana esimerkiksi kursseja ja lajikokeiluja, joiden kautta saman lajin harrastajat löytävät toisensa. Me autamme heitä muodostamaan lajikerhoja, jotka voivat hakea avustusta meiltä esimerkiksi kisamatkojen kustannusten kattamiseen tai urheiluvälineiden hankintaan.

Nyt tarvitsemme vain innostuneita liikkujia mukaan toimintaamme, jotta voimme yhdessä laajentaa yliopistoliikunnan tarjontaa. Kerrothan siis meille, mitä lajia haluaisit harrastaa.Tarjoamme tänä syksynä kaksi kurssia Atalpassa. Maanantain vuorolla pelataan koripalloa. Vuoro muuten alkaa 19. syyskuuta jo klo 17 - toisin kuin ympäri yliopistoa kiinnitetyissä mainoksissa väitetään. Pahoittelut virheestä.

Koripallo keräsi monia innokkaita pelailijoita kesällä viikoittaisille vuoroillemme, joten nyt haluamme tarjota heille ja muille kiinnostuneille mahdollisuuden jatkaa koripallon pelaamista.

Ensimmäisillä kolmella kerralla paikalla on ohjaaja, joka opastaa vasta-alkajiakin koripallon pelaamisen saloihin.

Kurssin jälkeen vuorolla on tarkoitus jatkaa viikoittain koripallon peluuta. Korviimme on kantautunut, että moni kaipaisi enemmän tanssillisia tunteja Atalpaan, joten siksi päätimme järjestää street-tanssikurssin, jonne kaikentasoiset tanssijat ovat tervetulleita.

Ohjaaja on erikoistunut locking- ja popping-katutansseihin, joita tanssitaan soul- ja funk-musiikin tahtiin. Molemmille kursseille voit osallistua maksamalla Atalpa-maksun ja UtaSportin jäsenmaksun, joka tänä vuonna on vaivaiset viisi euroa. Löydät yhteystietomme ja lisätietoa kursseista sekä muusta toiminnastamme nettisivuiltamme.

UtaSport haastaa kaikki Tampereen yliopiston opiskelijat taistelemaan liikkumattomuutta vastaan! Tule siis mukaan toimintaamme ja löydä oma lajisi!UtaSportin hallitus

www.utasport.fi| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto