Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin on! Kirjoituksia Tamystä: Tamy – opiskelijaa lähellä?

Kauan sitten Suomen valtio antoi suuressa viisaudessaan ylioppilaskunnille veronkanto-oikeuden omaan jäsenistöönsä. Tämän oikeuden kautta ylioppilaskunnan luottamushenkilöt edustajistoineen voivat norsunluutornissaan pohtia, mihin rahaa laitetaan kiinni ja kuinka paljon. Jos raha ei riitä, aina voi nostaa jäsenmaksua ja kas, jälleen on talous tasapainossa.

Tähän oikeuteen kuuluu kuitenkin suuri vastuu. Kyseessä ovat opiskelijoiden pienistä kukkaroista nipistetyt rahat, joten jokaisen sentin tulee konkretisoitua jäsenistön hyväksi. Missä nuo sentit sitten näkyvät? Jäsenkysely osoitti sen, että ainakaan "riviopiskelijan" elämässä eivät tarpeeksi.

Kyseessä on vain puolitotuus. Väitän, että edunvalvonta toimii meillä vähintäänkin hyvin. Olemme mukana käytännössä kaikissa yliopiston työryhmissä, ja yliopistouudistus on lisännyt suoria vaikutusmahdollisuuksia. Silti olen täysin samaa mieltä siitä, että Tamyn tulisi näkyä enemmän ja olla helpommin lähestyttävä kaikille jäsenilleen.

Usein tulee vastaan tilanteita, joissa jokaista 12 000:ta pienen kukkaron haltijaa ei voi miellyttää. Tämä tapahtuu varsinkin siksi, että tieto ei kanna norsunluutorniin asti. Se on niin kaukana.

Valmistelussa onkin jokseenkin mullistava ajatus. Tamy, tuo kaukana keskustan takana pyörivä sisäpiirin porukka, pyrkii yliopistouudistuksen pyörteissä löytämään tiensä yliopistolle. Toimisto ja palvelutiski olisi tarkoitus siirtää Kauppakadulta keskustakampukselle, jolla myös suurin osa opiskelijoista sijaitsee. Kyseessä olisi suuri harppaus kohti jäsenlähtöisempää toimintamallia, koska kaikki on lähellä.

Kerro mielipiteesi kehityssuunnasta. Laita mailia osoitteeseen jouni.markkanen@tamy.fi ja otsikoksi TAMY KAMPUKSELLE? Vaikutat suoraan siihen, kuinka paljon paukkuja laitetaan muuttoprojektin edistämiseen.Jouni Markkanen
Kirjoittaja on Tamyn varapuheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Anonyymi (16.09.11, kello 12:02)

  Tamyssa on suoraan sanottuna mennyt homma pin helvetti jo vuosia sitten. Kaikenlaisiin tysin opiskeluun liittymttmiin projekteihin ja suoranaiseen poliittiseen toimintaan tuhlataan jopa satoja tuhansia euroja.

  Samaten jo syntyessn vanhanaikaiseen, pelkstn paperiversiona julkaistavaan Tamy-historiikkiin pistettiin silmkn rpyttmtt 122 000 opiskelijoiden rahoja. Halvempiakin tarjouksia kyseisest lehdykst tuli ja niihin kuului mys verkkojulkaisu. Asiaa kritisoineille sanottiin, ett historiikin tilaaminen ei vaikuta jsenmaksuihin. Kuitenkin SAMASSA KOKOUKSESSA heti SEURAAVASSA KOHDASSA hallitusblokki kannatti yksiss tuumin jsenmaksujen nostamista "koronneiden kulujen" takia. HVETK.

  Minusta on erittin surullista, ett opiskelijoita ei juurikaan kiinnosta oma edunvalvontansa. Moni opiskelija ei edes tied, ett jsenmaksusta ptt heidn itse edustajistoon valitsemansa opiskelijaedustajat. Mutta tmhn vain sopii poliittisille broilereille, pidetn kupattavat tyhmin j tietmttmin.

  Tamyssa on talousasiat muutenkin olleet vuosikaudet pin helvetti. Nyt talousvaliokunnassa on muutama tyyppi, joilla odotan olevan ns. kaikki natsit bunkkerissa, mutta valitettavasti heidnkin jrkev esityns voidaan viel totaalisesti torpata edustajistossa penkki kuluttavien punavihreiden ekohrhjen toimesta. Kaikki kun pit olla sillai eettist ja kivaa ja ekoa, tiedks!

 2. Toinen anonyymi (16.09.11, kello 12:33)

  Sanopa muuta! 100% nin.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto