Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Monster of Pop

Indiemusiikkin uusia kykyjä esittelevä kaupunkifestivaali laajentuu nelipäiväiseksi.


Tampere on erikoistunut festivaaleihin, jotka levittäytyvät ympäri kaupungin livemusiikkiin erikoistuneita klubeja. Yksi näistä tapahtumista on Monsters of Pop (MOP), joka järjestetään nyt kuudetta kertaa. Tänä vuonna festivaali pitenee päivällä nelipäiväiseksi indiemusiikin aarrearkuksi.

Tapahtuman tuottaja Antti Hietala odottaa MOPia hyvillä mielin.
"Päätimme järjestää vielä sunnuntaina karonkkaklubin, kun esiintyjiksi tarjottiin kiinnostavia ja eksoottisia yhtyeitä. The Trees and The Wild on indonesialainen ja Tenderfist malesialainen indiepopbändi."

Ulkomaalaisten erikoisuuksien lisäksi Monsters of Pop osaa haravoida kotimaisesta musiikkikentästä kiinnostavimmat nousevat tähdet lavoilleen. Hietala ja muut tapahtuman järjestäjät seuraavat musiikkimedioita ja käyvät keikoilla jopa ulkomailla asti bongatakseen mielenkiintoisia bänditulokkaita.

Hietala vinkkaa, että perjantaina Klubin lavalla nähdään pohjoismainen kitarapopin maaottelu, kun lavalle nousevat kotimainen French Films, norjalainen Razika ja tanskalainen Thulebase.

"Kaikki kolme ammentavat samoilta lähteiltä, mutta tekevät musiikkia omalla tyylillään. "


Oululainen Satellite Stories pääsee Monsters of Popin myötä ensimmäiselle Tampereen keikalleen. Energisistä esiintymisistään tunnetun yhtyeen kitarisi Marko Heikkinen jännittää, tuleeko keikalla Telakan katto vastaan.

"Täytyy varmaan sitoa itsensä kiinni, ettei tule päävammoja", hän naurahtaa.
Jos nelipäiväisen tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa yleisöä tuoreeseen musiikkiin, niin on se myös bändeille tilaisuus nähdä toisiaan.

Heikkinen huomauttaa, että suurin osa Suomen musiikkimaailmasta pyörii etelässä ja Oulusta käsin katsottuna Suomi on iso maa.
"Emme ole bändien kanssa ihan naapureita, joten on mukava päästä tapaamaan yhtyeitä, joiden musiikkia on kuunnellut."

Heikkinen pohtii, mahtaako kaupunkifestivaalilla tulla samanlaista festivaalin tuntua kuin yhdelle alueelle rajatuissa kesäpahtumissa. Klubeilla tosin on vaikeampi missata bändejä, sillä ne soittavat samalla lavalla peräkkäin.

Festivaalin avajaisklubilla torstaina 20. syyskuuta soittaa bluesrockista ammentava Talmud Beach. Yhtyeen basisti Mikko Siltanen ei kaipaa MOPiin perinteistä kesäistä festivaalitunnelmaa, sillä hänestä kaupunkifestivaalit ovat huomattavasti mukavampia.

"Talvikaudella saisi ehdottomasti olla lisää tällaisia tapahtumia. Nytkin keikkapaikat ovat niin lähellä toisiaan, että niiden välillä on helppo liikkua. Lupaan, että yleisö saa nauttia rennosta tunnelmasta ja hyvästä musiikista."

Siltanen pitää klubikeikkojen intiimistä tunnelmasta, ja sitä on luvassa. Ravintola Telakalla soittaa kahdessa kerroksessa illan aikana kolme yhtyettä ja dj:t viihdyttävät niiden välillä.

Festivaalin siirtäminen elokuulta syksymmälle toimii Hietalan mukaan hyvin, sillä aikaisemmin tapahtuma hukkui kesäfestivaalien jalkoihin.
Hietala toivottaa festivaalille tervetulleeksi etenkin kaikki juuri Tampereella opintonsa aloittaneet musiikin ystävät.

Syyskuinen viikonloppu on hyvä tilaisuus tutustua kaupungin parhaisiin keikkapaikkoihin ja paikalliseen musiikkitarjontaan.
"Monsters of Pop voi toimia tervetuliaistapahtumana uusille opiskelijoille", Hietala toteaa.

Myös Heikkinen kannustaa opiskelijoita keikoille.

"Tämä on hyvä tilaisuus tutustua toisiin opiskelijoihin. Ensin voi istua alottelemassa jonkun luona ja sitten viettää hyvää aikaa yhdessä keikalla."

Annastiina Airaksinen


Aviisin vinkit

Torstai 20.9.
Telakka:
MOP-avajaisbakkanaalit
The New Tigers, Barry Andrewsin Disko, Avasaxa, The Hearing, Talmud Beach ja NRGM djÂ’s.

Perjantai 21.9.
Klubi:
French Films, Razika (NO), Thulebase (DEN) ja dj:t Kiippari-Kalle & Teenage Caveman.

Lauantai 22.9.
Telakka:
Satellite Stories, Eva & Manu ja Tiiu Helinä.

Sunnuntai 23.9.
Telakka:
MOP-karonkka
The Trees and The Wild (Indonesia), Tenderfist (Malesia)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto