Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Jyrkkä ei lokeroinnille

Neljä yliopisto-opiskelijaa kertoo, mistä heidän päivän tyylissään on kyse. Ahtaat pukeutumisgenret eivät heitä kiinnosta.

Paula Rinne
Englannin kieli, kirjallisuus ja käännöstiede

Olen laiska shoppailemaan. Kaupoissa tulee kuuma, enkä jaksa jonottaa sovituskoppeihin. Siksi ostan suurimman osan vaatteistani kirpputoreilta. Siellä vaatteet ovat niin halpoja, että ne raaskii ostaa sovittamattakin. Parhaat kirpputorit löytyvät pieniltä paikkakunnilta, joissa ihmiset eivät tajua pyytää hyvistäkään vaatteista montaa euroa. Tampereen kirpputoreihin en vielä ole ehtinyt tutustua.

Pyrin pukeutumaan rennosti. Rakastan nahkaa, neuleita ja raitapaitoja. Tämän neulemekon ostin kirpputorilta muistaakseni neljällä eurolla. Myös vyö, reppu ja kengät ovat kirpputorilöytöjä. En juurikaan seuraa muotia, mutta toisinaan näen jollain jonkun kivan vaatteen ja haluan itselleni samanlaisen. Ongelmana on se, että kirpputoreille ei oikein voi lähteä etsimään mitään tiettyä. Hiukseni ovat aina olleet lyhyet. Kaljun ajoin pienen yllytyksen seurauksena. Olin päättänyt, että joskus teen sen. Viime keväänä sitten marssin naapurissani olleeseen parturiin, jossa 90-vuotias mummo leikkasi hiukseni viidellä eurolla.


Konsta Leppänen
Tiedotusoppi

En haluaisi sanoa leikitteleväni tyyleillä. Parempaakaan termiä en kuitenkaan keksi. Tyyli on mielestäni identiteetin rakentamista. Pukeudun erilaisiin identiteetteihin: toisinaan rähjäisemmin, toisinaan fiksummin. Pukeutumiseni lähtee usein pienistä yksityiskohdista. Asukokonaisuus voi rakentua vaikkapa värillisten sukkien ympärille.

Olin Porissa kesätöissä. Tajusin, että korkeakorkoiset nahkakengät on paras jättää suosiolla Tampereelle, jos en halua saada turpaan. Niinpä kehitin tämän rekkamies- ja skeittarityyliä yhdistelevän lookin. Paita on skeittilehti Thrasherin tilaajalahja, ja kengät on monta kertaa kumiliimalla paikatut Adidaksen skeittikengät. Farkut lainasin tyttöystävältä. Farkkuliivin askartelin kirpputorilta kympillä löytämästäni takista. Epätäydellisyys tuo vitsikkyyttä tähän rekkamiestyyliin. Ensinnäkään minulla ei ole fyysisiä edellytyksiä uskottavaksi rekkamieheksi. Lisäksi nämä roomalaiselta kirpputorilta löytämäni silmälasit pehmentävät kokonaisuutta.


Santeri Jolkkonen
Lääketiede

Jotkut sanovat minua hipsteriksi. Itse yritän välttää lokeroitumista minkään ryhmän edustajaksi. Pukeutumisessa minulle ovat tärkeitä vihreät arvot. Vähälle käytölle jääneitä vaatteita vien kirpputorille ja pyrin nykyään ostamaan vain sellaisia vaatteita, joita uskon pitäväni pitkään. Pakko kuitenkin tunnustaa, että kenkiä minulle on kertynyt liikaa. Tykkään kengistä siksi, että niillä voi helposti vaihtaa tyyliä. Inspiraatiota pukeutumiseen saan usein käydessäni täällä yliopiston pääkampuksella, missä opiskelijat pukeutuvat paljon kiinnostavammin kuin lääketieteellisessä. Aktiivisesti en seuraa muotia.

Kenkien lisäksi takki on mielestäni tärkeä osa asukokonaisuutta. Tämän takin olen ostanut kirpputorilta. Muut vaatteet ovat ulkomailta: housut Berliinin Urban Outfittersista, reppu American Apparelista ja kengät Barcelonasta.

Isän opiskeluaikainen nahkalaukku on sellainen, jota moni on kehunut. Sitä uskon kantavani mukanani koko elämäni, ellen sitten anna sitä joskus eteenpäin omalle pojalleni.


Katja Pelkonen
Lääketiede

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämpänä olen alkanut pitää vaatteiden ja materiaalien laatua. Tyylini on yhdistelmä kestäviä klassikoita ja katutyyliä. Pukeutumiseeni haen inspiraatiota esimerkiksi ruotsalaisesta Columbine Smille -tyyliblogista. Muutenkin sekä vaikutteet että ostokset tulevat pääosin ulkomailta. Reissusta ostettu vaate tai asuste on kiva matkamuisto, joka kulkee mukana pitkään. Heräteostoksia yritän välttää, ja kirpputoreiltakin ostan vain sellaisia vaatteita, joihin oikeasti uskon pukeutuvani pitkään.

Perinteisiin asukokonaisuuksiin tuon twistia kirpputorilöydöillä tai hassuilla yksityiskohdilla, kuten nyt tällä Berliinistä ostamallani pipolla. Kengät ovat Acnen Pistolit. Laukku on Rooman-tuliainen, lasit ovat Ray-Banit ja neule Whyredin. Neuleen alta pilkistää Joy Division -bändin paita. Tampereelta en juurikaan osta vaatteita. Tämä rotsi on sikäli poikkeus. Ostin sen vintage-kauppa Yesterdaysta, ja kavennuksen jälkeen siitä tuli juuri täydellinen.

Heikki Pölönen


Katso kuvat näköislehden aukeamalta 14-15!

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto