Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokan kopautus: Mystinen kollegio kähmii

Yliopistolle valitaan uutta hallitusta ja hallitukseen uusia ulkopuolisia jäseniä. Uusi yliopistolaki on tehnyt touhusta mystistä. Aiemminkin hallituksen valinta oli outoa salatiedettä, mutta nyt meno on jo aivan konspiratiivinen. Valintaa valmistelemaan on perustettu suljettujen ovien takana kähmivä työvaliokunta. Kuulemma kollegio ei saa kandidaattien nimiä työvaliokunnalta lainkaan tietoonsa ennen tärkeää kokousta, eikä nimiä saisi ajatellakaan kokousten ulkopuolella.

Tämä tehdään tietysti yliopiston etua ajatellen - tuskin kukaan haluaisi Tampereen yliopiston hallitukseen, jos samalla joutuu julkisen spekulaation kohteeksi.

Alli ymmärtää kyllä, ettei hallitukseen tsekkailluista silmäätekevistä voi juoruilla pitkin kahvihuoneita ja baareja. Silti kuulostaa omituiselta, etteikö kollegio edes keskenään voisi keskustella nimistä suljettujen ovien takana, vaitiololupaukset allekirjoittaen. Onkohan yliopiston etu, että kollegio linjaa ulkopuolisista jäsenistä ilman kunnon keskustelua, ja eikö kollegiossa vallitse alkeellisinkaan keskinäinen luottamus?

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto