Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Arvio: Tangotähden kompassi kateissa

Legioonateatterin musikaalissa Unto Mononen etsii paikkaansa

Esityksessä tavataan Unto Monosen lisäksi Someron omahyväisin jänis. (Kuva: Tuija Lappalainen)
Esityksessä tavataan Unto Monosen lisäksi Someron omahyväisin jänis. (Kuva: Tuija Lappalainen)

Unto Mononen - sukat hukassa.

Legioonateatteri

Käsikirjoitus ja ohjaus: Timo Seppälä

ensi-ilta 6.9Somero mahtaa olla ankea paikka. Somerolaiset taiteilijat ovat uneksineet, että he pääsisivät pois kotikaupungistaan ja päätyisivät suomalaisen musiikin historiaan. Rauli "Badding" Somerjoki kaipasi tähtien luokse, kun taas Unto Mononen unelmoi maasta aavan meren tuolla puolen. M. A. Numminen tyytyi uneksimaan eduskuntatalon puistosta.

Maailmantango-festivaaleille tilaustyönä syntynyt Unto Mononen - sukat hukassa -esitys rakentuu Monosen säveltämistä kappaleista. Mononen (Ville Pakarainen) on esityksessä taitelijasielu, joka ei osaa asettua minnekään. Alkoholissa uitetun Monosen ainoa tavoite on olla Toivo Kärkeä (Paula Toivonen) parempi säveltäjä.

Ohjaaja Timo Seppälän käsikirjoituksessa on kiireen makua, aivan kuin Monosen elämänkaari juostaisiin läpi veren maku suussa. Läähättäen yritetään ehtiä vastaamaan liian moneen kysymykseen. Paikoin pakonomainen vastaaminen johtaa liiallisiin yksinkertaistuksiin: taivaassa Mononen ja Toivo Kärki hyppivät ilosta, kun maanpäällinen kilpailuasetelma on vihdoin päättynyt.

Näyttelijäntyö kuitenkin pelastaa käsikirjoituksen vajavaisuuksia. Toivosen esittämä Toivo Kärki on esityksen parasta antia. Päähuomio ei jää siihen, että nainen esittää miestä, vaan lavalla säheltävään omahyväiseen säveltäjähahmoon. Samoin Joni Seppälän esittämä M. A. Numminen on onnistunut. Jos mahdollista, Seppälä tavoittaa vielä esikuvaansa ärsyttävämmän virneen kasvoilleen.

Musikaaliin tuleekin suhtautua enemmän erinomaisena keikkana kuin teatterina. Tämä on tanssitaidottomalle harvinainen tilaisuus: tango soi, eikä kenenkään varpaita tallota.
Sanna-Kaisa Lähdeaho

***

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto