Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Maailman paras paikka

Super Size Me -elokuva innoitti minut ahtamaan itseeni mahalaukku rutisten kilon sisäfilettä tamperelaisravintolassa. Miehuuskokeeseen ryhtyminen ei kuitenkaan ollut elokuvassa vaikuttavinta.

Super Size Me näytti, millainen Suomi on 20 vuoden päästä.

Lasten mielestä maailman mukavin paikka on McDonaldÂ’s. Vain siellä heillä on aikaa olla vanhempiensa kanssa, ja vain siellä he voivat leikkiä priimakuntoisessa puuhapaikassa. Ronald McDonald tunnistetaan paremmin kuin presidentti.

Entä tällaisessa ympäristössä kasvaneet aikuiset? No, he muistavat yhtiön tunnuslaulun paremmin kuin maansa kansallislaulun. Tietenkin he myös viettävät laatuaikaa perheensä kanssa paikassa, josta heihin on tarttunut maailman mukavimmat mielikuvat. Lapsetkin varmasti viihtyvät.

Umpiamerikkalaiseen tapaan tehty dokumenttielokuva on toki yhtä kärjistystä, mutta jotain tuonsuuntaista on Suomessakin jo nähtävissä.

Tänään sain sähköpostia Helsinki Filmi Oy:ltä, joka haluaisi tehdä Aviisin kanssa "pitkäaikaista yhteistyötä". Meidän pitäisi järjestää elokuva-aiheisia kilpailuja, joiden palkintoina olisi yhtiön mainospaitoja.

Viestissä luki: "Mielellämme toimittaisimme koulullenne myös elokuvan julisteita ynnä muuta materiaalia." Koululle? Mihinköhän kaikkialle tuotakin viestiä lähetetään?

Helsinki Filmi Oy ei ole ainoa yritys, joka haluaa mainostaa tuotteitaan yliopistolla. Asiassa ei vielä ole säännöstöä, mutta keskustelua on käyty ja kieltoja asetettu. Aiheesta lisää sivulla 9.

Sinusta ja minusta ei tarvitse olla kovin huolissaan, mutta entä kaikkein pienimmät? Imetysikäisten tilanne on äidinmaitokorvikkeen takia yhä paha joissakin kehitysmaissa. Leikki-ikäiset lapset taas ymmärtävät itsekin jo brändien päälle.

Ronald McDonald oli alkuviikolla Keravalla avaamassa lähiliikuntapaikkaa, josta hampurilaisyritys on maksanut viidenneksen. Siunauksen tälle antoi tietenkin Keravan kaupunki.

Seuraako Tampere perässä? Seuraava Aviisi on kunnallisvaalinumero.

Juha Honkonen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto