Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ylioppilaskunnan hallituksen kopo-vastaavat muihin maisemiin

Tamyn tämän vuoden hallitukseen ehdolla jo toinen uusi jäsen

Aksu Piippo on istunut hallituksessa loppukeväästä, Johanna Hiden on vasta tyrkyllä ylioppilaskunnan hallitukseen.
Aksu Piippo on istunut hallituksessa loppukeväästä, Johanna Hiden on vasta tyrkyllä ylioppilaskunnan hallitukseen.

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen koulutuspoliittinen sektori on muutosten kourissa. Koulutuspoliittinen vastaava Lotta Tuohino siirtyy toimittajan töihin uudelle paikkakunnalle, samalla kun toinen kopo-vastaava Pirjo-Riitta Heinonen siirtyy lokakuun lopussa Brysseliin Riitta Myllerin (sd) avustajaksi.

Heinonen aikoo kuitenkin hoitaa tehtävänsä kopo-vastaavana loppuvuoden ajan Brysselistä. Hän ei koe tehtävän olevan ongelma.

"Olemme tehneet työnjakosuunnitelmaa niin, että se onnistuu. Kaikkeen viikoittaiseen ohjelmaan en tietenkään ehdi enää osallistua, mutta työt jakamalla työskentely hallituksessa onnistuu Brysselistä käsin", Heinonen vakuuttaa.

Myös Tamyn hallituksen puheenjohtaja Laura Granat uskoo, että Heinonen pystyy hoitamaan tehtävänsä.

"Uskon, että Heinonen pystyy hoitamaan työnsä hallituksessa puhelimitse ja sähköpostilla vuoden loppuun. Ensi vuonna työtä jatkaa uusi hallitus", Granat sanoo.

Myöskään Tuohinon lähdöstä Granat ei ole huolissaan.

"Kopo-sektoria voidaan vielä täydentää, joten Lotan lähtö ei aiheuta suuria ongelmia. Itse aion ehdottaa Tuohinon tilalle Puhuvien Humanistien Johanna Hideniä, joka toimii tällä hetkellä koko kopo-jaoston puheenjohtajana. Edustajisto päättää hänen valinnastaan 23. syyskuuta."

Lotta Tuohino kertoo lähtönsä syyksi paikkakunnan vaihdon.

"Muutin toiselle paikkakunnalle, enkä voi enää hoitaa kopo-asioita täältä. Käsittääkseni tilalleni ollaan kuitenkin valitsemassa sellaista henkilöä, joka on toiminut kopo-jaoston puheenjohtajana ja on asioista perillä, joten en usko, että lähtöni kopo-sektorin toimintaan kovasti vaikuttaa."

Hidenistä tulisi
toinen uusi jäsen

Johanna Hiden suhtautuu positiivisesti mahdolliseen uuteen työtehtäväänsä.

"Jos minut valitaan tehtävään, positiivisin mielin tehtävään lähden. Toivon, että pääsen hyvin asioihin perille vaikka näin kesken vuoden tehtävään tulisinkin. Eihän sellaisessa lyhyessä kolmen kuukauden pestissä ehdi maailmoja muuttamaan, mutta toivon, että saisin näköalaa ja kokemusta hallitustyöskentelyyn. Jos aloitan tehtävät kopo-vastaavana, en tiedä, tulisinko toimimaan samanaikaisesti myös kopo-jaoston puheenjohtajana, asiasta ei ole vielä keskusteltu", Hiden sanoo.

Viimeksi Tamyn hallitus koki muutoksia Veera Järvenpään erottua toukokuussa henkilökohtaisista syistä. Hänen tilalleen valittiin Vihreän Listan Aksu Piippo.

Kirjoittaja työskentelee harjoittelijana Aviisin toimituksessa lokakuun puoleenväliin saakka.

Niina Virtanen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto