Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Realismia ja vastuunkantoa

Toisensa poliittisesti löytäneet Esa Suominen (sd) ja Nina Nygren (vihr) ovat tehneet terävän havainnon (Aviisi 9. 9.).

Ennen eduskuntavaaleja 2003 vain kokoomus puhui veronalennuksista. Kuitenkin vaalien jälkeen myös nykyiset hallituspuolueet ovat törmänneet globaalin talouden realiteetteihin ja ryhtyneet toteuttamaan veronalennuksia.

Pääministeri Vanhanen on muun muassa todennut riittävän suuren veronalennuksen olevan tällä hetkellä paras keino työllisyyden parantamiseksi (esim. AL 12. 9.).

Suominen ja Nygren muun muassa sanovat kokoomuksen harjoittavan piittaamatonta palvelujen alasajoa ja yksityistämistä, näkökulma tämäkin. Toisaalta yhteiskunnan kehittäminen voidaan nähdä myös vastuunkannoksi tulevaisuudesta.

Esimerkiksi sosiaali- ja terveystoimen kasvavan tehtävämäärän hoitaminen kustannuksien jatkuvasti kasvaessa edellyttää uudenlaisia ratkaisuja palveluiden järjestämisessä ja organisoimisessa.

Ei voida olettaa, että ympäröivän yhteiskunnan muuttuessa julkisten palveluiden järjestämisen mallit ja tehokkuus voivat jäädä polkemaan paikalleen.

Uskomme, että jokaiselle sairastavalle on tärkeintä, että hän saa mahdollisimman laadukasta hoitoa mahdollisimman nopeasti. Lopputulos ratkaisee, ei tuotantotapa.

Julkisia palveluja ei tule missään nimessä yksityistää itsetarkoituksellisesti. Kyse on parhaiden ja kustannustehokkaimpien toimintamallien löytämisestä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden kombinaatioista.

Suominen ja Nygren pelkäävät tasaisesti jakautuvien tai ylimpien tuloluokkien marginaaliveroihin kohdistuvien veronalennusten johtavan eriarvoisuuden lisääntymiseen.

Suomessa korkeakoulutetun väestönosan ostovoima on Euroopan alhaisimpia. Toisen menestymistä ei tule ymmärtää toisen tappioksi, vaan yhteiskunnallisen kokonaishyvinvoinnin kasvattamiseksi.

Hyvinvointi pitää luoda, ennen kuin sitä voidaan jakaa.

Patrik Marjamaa
Henna Hopia
Tampereen Yliopiston
Kokoomusopiskelijat ry

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto