Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Aviisin toimituksessa oli töissä viisi miestä

Toimittajaksi Tuomo Tammin Tampereelta

Toimittaja Tamminen (edessä) ja sivari Pernu tutkailevat uutukaista.
Toimittaja Tamminen (edessä) ja sivari Pernu tutkailevat uutukaista.

Aviisin testosteronitaso ylitti sallitun rajan 23. syyskuuta. Toimituksessa oli töissä peräti viisi miestä, eikä mukaan edes lasketa yhtään avustajaa eikä huoneeseen uskaltautunutta Tamyn pääsihteeriä.

Äijäinvaasio johtui siitä, että edellisenä iltana Aviisin toimittajaksi valittu Tuomo Tamminen aloitti samana päivänä, kun väistyneellä toimittajalla Juhani Saarisella oli viimeinen työvuoro.

Lehdessä on myös ensimmäistä kertaa miespuolinen harjoittelija, Jyväskylästä tullut Juho-Heikki Matilainen. Elokuussa Aviisissa aloitti siviilipalvelusmies Ilkka Pernu. Ainoa keväälläkin lehteä tehnyt on päätoimittaja, joka lienee fossiloitunut tuoliinsa kiinni. Hänellä on meneillään kolmas vuosi Aviisissa.

Tampereen yliopistossa tiedotusopin gradua hauduttelevaa Tammista opiskelutoverit kehuvat lähinnä mukavaksi ja asialliseksi. Tulee ihan Saarinen mieleen. Jotain muutakin miehestä on saatava irti. No niin, tuleehan sitä:

"Tuomo katsoo tylsiä vanhoja leffoja ja jaarittelee niistä loputtomasti. Tykkää se sentään Manowarista", kuvailee miespuolinen toimittaja Suomesta.

"Tuomo on joviaali, ystävällismielinen luonne. Paitsi, kun saa minttuviinaa. Eräänä tällaisena kertana on kuultu kovaan äänen äyskäisty lausahdus: Â’Vitut mie mitään housuja laita jalkaan!Â’ Tämä oli Tuomon vastaus kehotukseen pukea päälle fuksisaunalla kauan sitten. Tuli kaikille kurssikavereille heti selväksi Tuomon todellinen luonne", paljastaa nainen Pirkanmaalta.

Hän jatkaa:

"Tuomoa voisi luulla ujoksi, mutta hän todistaa rohkeutensa muun muassa vetämällä illan ensimmäisen karaokebiisin, ja lähes selvin päin. Ja Tuomoa EI ole siunattu laulutaidolla."

"Jännää särmää tuovat miehen juomatavat; rakkaus omenasiideriin ja minttuviinaan, ja niiden aikaansaama nasaali ääneen" , länsitamperelainen nainen kertoo.

Mitäs miehelle on sattunut?

"Tuomon kissa (sen nimi on muuten Aino) karkasi kesällä ja siitä tehtiin juttu Ilta-Sanomiin."

"Lähinnä tulee mieleen se, että Tuomo on ainakin meidän luokan tytöille lanseerannut ikuiseen käyttöön manauksen paskanvitut."

Pitäisköhän kysyä mieheltä itseltäänkin jotain tärkeää. Noh, mikä on Eläkeläisten paras biisi?

"En mie muista mitä niitä nyt on. Muistan vain sen juopottelu-dvd:n. On se perkele, kun pitää keksiä jotain fiksua vastattavaa", Tamminen manaa eikä edes lunttaa netistä.

Entä sivarin mielestä?

"Öö, onkohan se Humppaporo vai Humppaava poro. Ei niitten kappaleita kuitenkaan voi arvottaa. Se on kuin laittaisi lapsensa parhausjärjestykseen", kertoo kirjallisuuden opiskelija Pernu, Kokkolan lahja Tampereelle.

Juha Honkonen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto