Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua?: Miksi verkonvanhin ei vastaa?

Toasin verkonvanhimmat avaavat liittymät uusille asukkaille, opastavat verkon käyttöönotossa ja auttavat ongelmissa. Ainakin TOASnetin kotisivujen mukaan. Käytäntö on joskus toinen.

Kohteessa x verkonvanhin antoi asukkaalle väärät verkkoasetukset eikä vastannut enää sen jälkeen puhelimeen. Kohteessa y asukas lähti verkonvanhimman vastaanotolta kotiin kyyneleet silmissä, kun avun ja neuvojen sijaan hänelle tarjottiin puhdasta vahingoniloa ja vittuilua.

Toasin verkon päävastaava Mikko Lammi, kuinka paljon sinulle on valitettu verkonvanhimmista?
"Alkusyksystä on tullut useita puheluita päivässä. Valitukset johtuvat pääosin siitä, että uudet asukkaat eivät ole hahmottaneet verkonvanhimman roolia. Hehän eivät ole 24 tuntia vuorokaudessa päivystäviä palkattuja tukihenkilöitä."
"Muutamista kohteista, kuten Mikontalosta ja Paawolasta, on soitettu erityisen paljon, sillä niissä oli verkonvanhimmista vajaamiehitystä. Yksi Paawolan verkonvanhin kertoi, että hänelle oli tullut parin tunnin luennon aikana jopa satoja soittoja."

Entä esimerkkitapausten kaltaiset ilkimykset?
"Sellaisista minulle ei ole valitettu. Tietäen muutamien kohteiden verkonvanhimpien työmäärän, he ovat varmasti stressaantuneita, enkä epäile, etteikö ylilyöntejä olisi sattunut puolin ja toisin."

TOASnetin kotisivujen mukaan tärkein vaatimus tehtävään on kohtuullinen asiakaspalveluhenkisyys.
"Verkonvanhimmilta ei voi vaatia erityistä asiakaspalvelua, sillä Toas ei tarjoa heille kovin suurta porkkanaa."

Verkonvanhimmat vapautetaan 17-25 euron käyttömaksusta. Onko korvaus kohtuullinen?
"Korvaus pitäisi suhteuttaa asuntokohteeseen. Pienehkössä kohteessa, jossa vaihtuvuus on pieni, se on ehkä kohtuullinen. Suuressa kohteessa voi yhtä verkonvanhinta kohden olla 300 asukasta, joista puolet ovat vaihtareita. Tällöin korvaus ei vastaa hirveää työmäärää."

Soitellaanko taas vuoden päästä?
"Suunnittelemme talven aikana Toasin kanssa jonkinlaista uutta järjestelyä. Tavoite on, ettei ensi syksy olisi näin tuskainen. Ei verkonvanhimmille, eikä asukkaille."

Riitta-Ilona Koivumäki

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto