Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkareiden tuntomerkit

Kansantaloustiede ei kuulosta hyvältä, ehkä paremmalta kuin vero-oikeus pääaineena, mutta mieleen tulee väistämättä aika harmaita kuvia. Peruskurssi on monen asiaa paremmin tuntemattoman mielestä "ihan jees".

Kansantaloustieteen pääaineopiskelijat ahmivat mikro- ja makrotalousteoriaa sekä ekonometriaa päät höyryten tavoitteenaan suorittaa kauppatieteiden maisterin tutkinto. Ja sen jälkeen he työllistyvät hyväpalkkaisiin töihin. Siis mihin töihin?

Hyvä kysymys, jonka jokainen kauppatieteitä opiskeleva on kuullut joskus. Muun muassa tähän "Mikä susta sitten tulee isona?" -kysymykseen haemme konkreettista tietoa oman ainejärjestömme Pareton kanssa.

"Pareton pyrkimyksenä on optimoida jokaisen Tampereen yliopistossa kansantaloustiedettä opiskelevan hyötyfunktio." Näin kerrotaan kotisivuillamme osoitteessa www.paretory.org. Tuntuu aika hyödylliseltä tietää, miksi oikein opiskelee tutkinnonkiilto silmissä. On totta, että kansantaloustieteilijöitä löytyy joka alalta ja mitä erilaisimmista tehtävistä. Totta on myös se, että opiskeluaikana työelämä tuntuu hyvin kaukaiselta.

Tilastoista voi ihmetellä nimikkeitä kuten talousjohtaja, controller, tutkija ja niin edespäin. Pareto kutsuu lokakuussa muutaman entisen kansantaloustieteen opiskelijan, nykyisen johtajan ja ekonomistin, vierailemaan Tampereella.

He voivat varmasti kertoa jotain siitä paljon puhutusta työelämästä ja toivottavasti antaa lohtua opiskelijan tuskaan tulevaisuudesta. Kun tämä on selvitetty, lähdemme marraskuussa itse käymään suuressa maailmassa, Helsingissä siis.

Valotamme opiskelijalle sitä, miltä näyttää vaikka controllerin työpaikka. Näiden vierailujen jälkeen kukaan ei varmasti tiedä, mitä tekee isona, mutta tietää ainakin sen, mitä jotkut isot tekevät työkseen.

Jos opiskelet kansantaloustiedettä, tule kuuntelemaan työelämästä perjantaina 20. päivä lokakuuta Linnaan. Jos opiskelet jotain muuta, tyydy epämääräisiin selityksiin ja työnkuvauksiin kansantaloustieteen opiskelijan suusta.

Hanna Lindroos
Pareto (kansantaloustiede)

Tällä palstalla vuorottelevat ainejärjestöt.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto