Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Asian oikea laita: Tajuttoman naisen vika

Toissa viikonloppuna Big Brotherissa Mika ja Sorella menivät känni-illan päätteeksi samaan sänkyyn halailemaan. Sorella sammui, mutta Mika jatkoi hänen lääppimistään siitä huolimatta. Mika ehti riisua Sorellan alushousut ja kosketella niiden alta ennen kuin Isoveli käski Mikan toiseen sänkyyn nukkumaan. Mika poistettiin muutaman päivän päästä sarjasta, kun poliisi oli aloittanut tapauksesta esitutkinnan.

Kaikki seksuaalinen kanssakäyminen tajuttoman kanssa on rikollista, koska hän ei voi sanoa "ei" tai "kyllä". Yllättävää kyllä, monelle aikuisellekin ihmiselle tämä tuntuu olevan uusi tieto. Varsinkin talon miehet ovat pitäneet Mikan toimintaa moitteettomana. Esimerkiksi Tatu sanoi, olevansa "100-0 Mikan puolella" ja "se oli ihan normaalia kahden aikuisen välistä kanssakäymistä".

Katsojien tekstiviesteillä ohjelmaan lähettämät kommentit ovat olleet yhtä järkähtämättömiä: "Mika et tehnyt mitään väärin", "Sorella! Nainen! Miehen syyllistäminen on väärin" ja "Sorella teeskenteli nukkuvansa". Samat huudot kaikuvat baarikeskusteluissa.


Sorella itse antoi Mikalle anteeksi, koska Mika väitti, ettei huomannut Sorellan nukkuvan. Nyt Sorella äänestettiin ulos talosta, koska häntä syyllistetään hyvänä jätkänä pidetyn Mikan lähdöstä. On melko selvää, että Sorellalla olisi ollut vielä tukalammat oltavat talossa, jos hän olisi syyttänyt Mikaa tapahtuneesta ja tehnyt lääppimisestä kovaäänisesti poliisijutun. On mielenkiintoista miettiä, kuinka moni katsoja äänesti Sorellan lähtöpassien puolesta kostoksi miessukupuolen puolesta.

Aikaisemmin BB:ssä naiset ovat puhuneet omassa makuuhuoneessaan miesten jatkuvan koskettelun ja härskien puheiden olevan rasittavia. Big Brother tarjoaa eriskummallisen akvaarion seksuaalisen häirinnän tarkkailulle. Olemme saaneet syksyn mittaan katsoa, miten seksistisistä vitseistä ja lääppimisestä tulee porukan tapa olla. Nyt Mikan puolustelu noudattavaa samaa linjaa: kukaan ei halua olla hankala.

Mikan ja Sorellan tapauksessa vastenmielisintä on se, että se heijastaa talon ulkopuolista todellisuutta. Seksuaalirikokset tapahtuvat yleensä tuttujen kesken. Uhri saa syyttelyä osakseen, mutta rikollista ymmärretään laajalti. Parhaimmillaan ja pahimmillaan tositelevisio voi tuoda meidän kaikkien nähtäväksi todellisuutta sellaisen suurennuslasin alle, ettei sitä voi ohittaa. Eri asia on pitääkö törkeiden tekojen seurassa vielä viihtyä.

Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto