Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ainakin kymmenkunta opiskelijaa lähdössä eduskuntavaaleihin

Eniten opiskelijaehdokkaita on vihreillä


Ensi maaliskuun eduskuntavaaleissa nähdään ehdokkaina ainakin kymmenen pirkanmaalaista opiskelijaa.

Suurin osa puolueista on jo nimennyt ehdokkaansa, mutta uusia saattaa vielä ilmaantua, sillä aikaa ehdokashakemuksen jättämiseen on helmikuun 6. päivään asti. Virallinen vaalipäivä on sunnuntaina 18. maaliskuuta.

Eniten opiskelijaehdokkaita on vihreillä. Istuvan kansanedustavan Oras Tynkkysen lisäksi eduskuntaan hakevat Tampereen yliopistossa opiskelevat Aksu Piippo ja Anna-Maria Urhonen sekä Tampereen teknillisessä yliopistossa opiskeleva Riku Merikoski.

Sdp:n jäsenäänestyksessä ehdokkaiksi valittiin yhteiskuntatieteiden ylioppilaat Joonas Lepistö ja Sari Päivinen. Tampereen kaupunginvaltuustossa istuva Lepistö sai sdp:n jäsenäänestyksessä viidenneksi eniten ääniä. Neljä suuremman äänisaaliin kerännyttä ovat kansanedustajia.

Kaksi opiskelijaehdokasta on myös vasemmistoliitolla, yhteiskuntatieteiden ja hallintotieteiden ylioppilas Niina Kiviaho ja sairaanhoidon opiskelija Emilia Lehtomäki.

Kokoomuksen ainoa alle 30-vuotias ehdokas on yhteiskuntatieteiden ylioppilas Henna Hopia. Myös skp lähtee näillä näkymin vaaleihin yhden opiskelijaehdokkaan voimin. Skp:ta edustaa hallintotieteiden ylioppilas Mirva Tossavainen.

Keskustan jäsenvaaleissa ainoa ehdokas oli liiketalouden opiskelija Tuukka Liuha Lempäälästä, mutta hän ei päässyt yhdeksän varman ehdokkaan joukkon.

Kristillisdemokraateista kerrotaan, että heidän ehdokkaistaan kuusi on vielä nimeämättä, ja että tässä joukossa on opiskelija tai opiskelijoita. Perussuomalaiset ja rkp eivät vastanneet Aviisin kyselyyn.

Tällä hetkellä ainoa opiskelijaksi itseään tituleeraava kansanedustaja on Oras Tynkkynen.

Tuomo Tamminen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto