Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tampereen halvinta luomuruokaa saa Tamyn luomuruokapiiristä

Tomaatti on piirissä yli kolme kertaa kauppoja halvempaa

Luomuruokapiirin valikoimista löytyyy myös teetä ja kahvia.
Luomuruokapiirin valikoimista löytyyy myös teetä ja kahvia.

Tamyn luomuruokapiiri osoittautui selvästi edullisimmaksi paikaksi hankkia luomuruokaa. Aviisin epätieteellisessä hintavertailussa kerättiin hinnat kahdeksasta luomutuotteesta, joista kuusi oli halvimpia luomuruokapiirissä. Esimerkiksi tomaatit maksavat luomuruokapiirissä vain neljänneksen siitä, mitä Anttilan K-Marketissa ja alle kolmanneksen S-Market Pendoliinon hinnoista.

Luomuruokapiiri tilaa ruokatarpeet suoraan viljelijöiltä, jolloin hinnoissa säästetään kaupan keräämä voitto. Piiriä pyörittää kuusi vakituista ja joukko vaihtuvia vapaaehtoisia, jotka saavat työstään palkaksi yhden spelttileivän kuussa.

Tamyn luomuruokapiiri on toiminut vuodesta 1996 lähtien, ja on siten alan pioneereja Suomessa. Nettivastaava Tanja Juvani kertoo, että tilaajia on kuukausittain ollut muutamasta kymmenestä sataan.Piiri on avoin kaikille halukkaille, myös muille kuin opiskelijoille.

Tilaaminen tapahtuu Tamyn nettisivuilta löytyvän lomakkeen avulla. Yliopistolla on kerran kuussa jakopäivä, jolloin tilatut tuotteet voi noutaa alakuppilan aulan naulakoilta. Luomuruokapiirin listalta löytyy toista sataa tuotetta. Herkästi pilaantuvia tuotteita, kuten lihaa, myynnissä ei ole, koska piirillä ei ole mahdollisuuksia kylmäsäilytykseen. Suosituimpia tuotteita ovat Juvanin mukaan erilaiset viljat ja juurekset sekä kahvit ja teet.

Lisätietoja ja tilauslomake: www.tamy.fi->palvelut ja edut->luomuruokapiiri. Syksyn ensimmäinen jakopäivä 2.10., tilausdeadline 23.9. kello 24.

Tuomo Tamminen, teksti
Tanja Juvani, kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto