Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokka

Myydään Juvenes!

Tamyn talous on alamäessä. Ensin lisättiin palkkamenoja, sitten tuli työntekijöille avokätinen liittokierros ja oikeuden päätös, joka todennäköisesti lopettaa määräaikaiset työsuhteet. Viimeisenä niittinä Tamyn talouden pohjaa nakertaa yllätyksellisen suuri jäsenkato. Tamyn juustohöylähallituksella on nyt kinkkinen paikka. Sillä on nähdäkseni kaksi mahdollista toimintatapaa, joista ensimmäistä jo vaivihkaa pohjustetaan. Hallitus harkitsee parhaillaan, minkä sihteerin toimi lakkautetaan. Tämä keino tarkoittaisi siis palvelujen huononemista.

On kuitenkin toinenkin vaihtoehto. Kivitalon hankkiminen keskustasta on aikaisemminkin ollut esillä muun muassa sijoitusstrategiakeskustelussa.
Vuokratulot tuottaisivat mukavasti ja kohtuullisen riskittömästi korkoa pääomalle. Mutta mistä rahat? Pelkällä lainalla kyseistä sijoitusta ei kannata toteuttaa.

Ideani on seuraava: myydään Juvenes. Yritys ei tuota omistajilleen, eivätkä opiskelijat hyödy sen toiminnasta muutenkaan. Biletilat ja painotuotteet hankitaan aina muualta, sillä Juvenes on kallis. Ateriatuen edunvalvontaan oma yritys ei myöskään enää juuri anna vääntöä, varsinkin jos uhatut tilavuokrat lankeavat opiskelijaravintoloille maksettaviksi.

Alli Nokka

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Simo A. (24.09.08, kello 21:59)

  Ohhoh. Korjataan nyt sen verran, että Juvenes tuottaa Tamylle vuosittain aivan kohtuullisen summan osinkoa. Opiskelijalounas on Juveneksella myös selvästi edullisempi kuin sen Tampereen-kilpailijoilla Amicalla ja Sodexholla tai esimerkiksi Helsingin Unicafélla ja Turun Unicalla. Sataprosenttinen opiskelijaomistus tuskin on tätä kehitystä haitannut. Opiskelijaravintolatoiminta lienee Juveneksen merkittävin palvelu opiskelijoille.

  Allin omistajaohjauskäsitys tai sellaisen puute on myös hämmentävä. Mikäli Alli on tyytymätön Juveneksen tai Juvenes Printin toimintaan esim. hinnoittelun suhteen, asiassa on luontevinta pyrkiä vaikuttamaan esimerkiksi Juveneksen hallituksessa Tamyn vahvan edustuksen kautta, ei suinkaan ryhtyä ensimmäiseksi myymään pois menestyvää ja hyvin johdettua yritystä.

 2. Nalle W. (27.10.08, kello 22:53)

  Kerropa nyt Simo A mikä on kohtuullinen osinko. Kerro myöskin miten Tamyn vahva edustus on vaikuttanut Juveneksen hallituksessa. Arvaanpa, että siellä nyökytellään nätisti muiden ehdotuksille.

  Ketkä/kuka yrityksen hallituksessa muuten Tamya edustaa?

  Jos firma on hyvin johdettu ja menestyvä niin siitä saisi varmasti hyvän hinnankin.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto