Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Aargh - kirjoituksia ainejärjestöstä

Aivot nollilla tuutoriksi

Syksy ja arki ovat täällä taas. Joka puolella viipottaa uusia opiskelijoita päät pyörällä kaikesta uudesta informaatiosta. Vaikka lomat onkin vasta pidetty, tuntuu siltä, että itselläkin on vielä vähän pää pyörällä kesän jälkeen. Opiskeluihin orientoituminen kun vie aina oman aikansa. Milles kursseille minun pitikään ilmoittautua ja mitkä olivat pakollisia kursseja?

Eihän tällaisia asioita voi unohtaa, kuvittelin! Mutta kyllä ne vaan voi, ja suurin yllätys iski päin naamaani aamulla, kun en yliopiston tietokoneelle kirjautuessani meinannut muistaa opiskelijanumeroani. Järkyttävää. Pieni tuutorointi ja hopsaus ei olisi näköjään pahitteeksi vanhemmallekaan opiskelijalle.


Olen kuitenkin sitä mieltä, että nollaus opiskelijaelämästä tekee vain hyvää, vaikka se aiheuttaisikin muistikatkoksia. On tervettä miettiä välillä muitakin asioita ja lepuuttaa aivojaan töitten ja loman merkeissä, eikö totta?

Opiskelumuistini elvyttämistä auttaa onneksi se, että toimin tänä syksynä tuutorina. Muita tuutoroidessa tulee samalla itsekin kerrattua monia hyödyllisiä perusjuttuja. Ainejärjestömme Silmänkääntäjä on pieni, joten uusien fuksien lukumääräkin on alhainen. Tämä on hyvä asia siinä mielessä, ettei uusien nimien ja kasvojen muistaminen rasita kesän aikana kutistunutta aivokapasiteettiani liian rankasti.


Pienestä opiskelijamäärästä on sekin hyöty, että ryhmäytyminen tapahtuu nopeammin ja vaivattomammin. Emme järjestä mitään suurellisia fuksikastajaisia kosken rannassa, vaan tutustumme toisiimme kaikessa rauhassa illanistujaisten ja muun muassa syksyn teatteriproduktion myötä. Yhdessä tekeminen ja pulmatilanteiden pohdiskelu porukalla helpottavat sekä fuksien että vanhempien opiskelijoiden laskeutumista opiskelun arkeen. Kyllä se tästä! Kiireessä saattaa moni asia unohtua, ja siksi myös tukiverkoston nopea syntyminen on tärkeää. Niin tuutorointiin kuin opiskeluihin orientoitumiseen sopiikin erinomaisesti sananlasku: "Hiljaa hyvä tulee, ajatellen aivan kaunis".

Venla Moisala
Kirjoittaja on teatterin ja draaman tutkimuksen
ainejärjestö Silmänkääntäjän puheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto