|
Otto-automaatti lähti Päätalon sisäänkäynnin luota keväällä, eikä ole tulossa takaisin remontin valmistuttuakaan. Sen sijaan Suomeen vastikään rantautuneen automaattiyritys Eurocashin Nosto-automaatti saattaa tulla tilalle.
"Olemme keskustelleet asiasta. Ongelma on se, että tälle vuodelle varatut koneet ovat jo menneet, joten siinä voi mennä aikaa. Ensi vuonna se on mahdollista", Eurocashin toimitusjohtaja Harri Koivula sanoo.
Nostoista saa myös kympin seteleitä.
"Olemme kiinnostuneita kaikista yliopistoista. Opiskelijat nostavat kerralla pieniä summia, joten kympin nostot käyvät heille hyvin."
Nostosta nostaminen maksaa tällä hetkellä euron plus kaksi prosenttia nostetusta summasta. Myös Anna-automaatit voivat olla jatkossa kiinnostuneita iskemään automaattinsa Päätalolle, jos siellä tehdään vähintään 1000 nostoa kuukaudessa.
Hertta-Mari Kaukonen
Kommentointi on suljettu arkistosivulla.
Tämähän on melkein yhtä hyvä idea kuin tekstiviestipikavipit. Nostat 10e ja maksat siitä 11,20e. Todelliset nostokulut siis ovat 12% kympin kohdalla.
Perinteiselle oikeiden pankkien järkevästi toteutetulle Otto-maatille sen sijaan voisi olla jatkossakin käyttöä. Käteisellä, etenkin tasarahalla maksaminen on kuitenkin huomattavasti nopeampaa yliopiston ravintoloissa verrattuna korttimaksuun.
Käsittämätön vaihto (18.10.08, kello 6:52)
Ei kai tuollainen euron per nosto -automaatti kerää muutamaa varomatonta enempää käyttäjiä? Nekin 3 euroa uppoavat aika nopeasti asiakaspalveluun, kun väki kyselee eurojensa perään. Kiesus.
Majsteri Rantaluola (23.10.08, kello 22:21)
OTTO-automaateille käy niin kuin postikonttoreille käy maaseudulla ja koukuille käy yleisissä käymälöissä: ne revitään irti sijoiltaan. Kovin on juntti sydän usealla rinnassa tässä muassa. Konkreettisessa mielessä tämä on pankeille ongelma: niiden automaatit lähtevät sijoiltaan cashinjanoisten kriminaalien matkaan. Yliopistolla tämän ei pitäisi kuitenkaan olla ongelma. Jos automaatin sijoittaa vaikkapa ala-aulan keskelle, sitä on vaikea vetää takapihalta käsin irti puskutraktorilla. Lisäksi sen massit voisivat olla osin vaikkapa Juveneksen kirjakaupan tätien huomassa ja he voisivat lisäillä "kymppejä" masiinaan, jos se ei niitä muuten omista. Tietysti jotenkin asia pankkien kanssa sopien, onhan Juveneskin Y-tunnuksellinen liikelaitos. On täysin väärin, jos Suomen nuoriso ei pääse tuhlaamaan muutamaa puupenniä omassa yliopistossaan. Sanakirjat jäävät hyllyihin ja kahvit kannuun, jos ei ole millä mällätä. Alumni-paidatkin jäävät mr Frangenin kuriositeetiksi. Koko Tullintorin alue on itse asiassa omituisen tyhjä pankki- ja rahaliikenteestä. Keskeistä aluetta ei mielestäni pitäisi pitää irti taloustoiminnasta vaan siihen tulisi rohkaista konkreettisin toimenpitein: laittamalla cashia seinään ja tarjoamalla vielä parkkialennusta nostajalle. (Nosta 100 €, parkkeeraa koko päivä.)
Jaksaa kävellä / varata ennestään sen verran rahaa, ettei tarvitse mitään automaattia yliopistolle. Voi herran jestas sentään!
Kommentointi on suljettu arkistosivulla.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen