Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Opiskelijalle tuplatulot seksillä

Seksityö on opiskelijoiden heikosta asemasta kertova ilmiö. Parin tunnin seksityöllä opiskelija tuplaa kuukausitulonsa.

Jos jokin ryhmä on potentiaalinen seksialalle, se on pienillä tuloilla elävät korkeakouluopiskelijat", sanoo prostituutiota tutkinut sosiologi Anna Kontula.

Vaikka asia tiedostetaan, siitä ei haluta puhua. Kontulan mukaan seksityö ei ole vieläkään hyväksyttävää, vaan siitä saa huonon naisen leiman.


Tampereen Pro-tukipisteen projektipäällikkö, sosiaalityöntekijä Päivi Ahtiala vahvistaa, että opiskelijat tekevät seksityötä. Ahtialan mukaan on mahdotonta sanoa, kuinka suuri osa seksityöntekijöistä on opiskelijoita, koska alalta ei ole tilastoja. Enemmistö työntekijöistä on naisia, mutta myös miehet myyvät seksiä.

Tamyn sosiaalipoliittisen sihteerin Antti-Jukka Huovilan mukaan opiskelijoiden tekemä seksityö kertoo opiskelijoiden heikosta asemasta. Jo parin tunnin seksityöllä voi tienata kuukauden opintorahan ja asumislisän verran rahaa.

Huovila painottaa, että yhteiskunnan pitää tukea opiskelijaa niin, että tämän ei ole pakko ryhtyä seksialalle.

"On surullista, jos seksityötä joutuu tekemään perustoimeentulon takia", Huovila sanoo.

Hän kertoo, että etenkin ulkomaalaiset opiskelijat voivat pakon edessä ajautua seksialalle, koska töitä on vaikea löytää ilman suomen kielen taitoa.

Sosiologi Kontulan mukaan opiskelijat myyvät seksiä useimmiten pimeästi. Työ on tyypillisesti tilapäistä, ja sitä tehdään noin yhdestä viiteen vuotta.

Kontula arvelee, että taloustaantuma voi houkutella alalle uusia yrittäjiä, mutta ansiot saattavat jäädä odotettua pienemmiksi. Taantuma on karsinut etenkin bisnesmatkailijoita, jotka ovat yksi seksialan suurimmista tulonlähteistä.


Projektipäällikkö Ahtiala painottaa että, on tärkeää erottaa ihmiskauppa seksikaupasta. Ahtialan mukaan Pro-tukipisteen asiakkaat myyvät seksiä, eivät itseään.

"Pyrimme suhtautumaan ilmiöön sellaisena kuin se on. Alalla ei ole vain vapaita myyjiä vaan myös ihmiskaupan uhreja."

Projektipäällikkö ei kannata seksin ostamisen kriminalisointia, koska se ei hänen mukaansa poista tarjontaa.

Ahtiala toivoo, että kaikesta seksuaalisuuteen liittyvästä voisi puhua avoimesti. Hänen mukaansa suomalainen hys-hys-kulttuuri on vaikeasti murrettavissa.

Projektipäällikkö muistuttaa, että toisille seksityö voi soveltua, toisille taas ajatuskin seksin myymisestä on mahdoton. Monet seksityöntekijät viettävät kaksoiselämää, koska seksin myyjä leimautuu edelleen vahvasti.

"Myyjät ja ostajat eivät ole pervoja tai kummallisia. He ovat tavallisia ihmisiä", Ahtiala muistuttaa.


Karoliina Huhtanen, teksti
Seppo Honkanen, kuva
Vuokrarästit pakottivat seksialalle

Tamperelainen parikymppinen Piia alkoi myydä seksiä vuosi sitten. Hänen työpaikkansa meni konkurssiin, ja viimeinen palkka jäi saamatta. Pian Piialla oli kahden kuukauden vuokrat rästissä.

"Ajattelin, että kadulle en lähde. Seksityö oli viimeinen, pakon sanelema vaihtoehto."

Piia keräsi useaan kertaan rohkeutta, ennen kuin uskalsi ottaa vastaan asiakkaan. Hän on erittäin tarkka turvallisuudestaan ja tarkistaa asiakkaidensa taustat.

"Parhaita asiakkaita ovat perheelliset miehet. He eivät varmasti möläytä kenellekään mitään."


Nykyään Piia opiskelee ja tekee kuukaudessa seksityötä noin puolitoista tuntia. Työ lihottaa opiskelijan laihaa kukkaroa 300 eurolla kuussa. Piia on vihainen siitä, miten ahtaalle opiskelijat on ajettu. Piia tekee seksityötä, jotta saa laskut maksettua.

Piia pitää työnsä tarkasti salassa ja hän on kertonut asiasta vain yhdelle ystävälleen. Piia ei häpeä työtään, ja hän sanoo tehneensä rauhan itsensä kanssa.

"En säälittele itseäni enkä ole uhri. Tämä ei tule jatkumaan ikuisesti."


Piian nimi on muutettu.
Seksistä rahaa

-Seksityötä on prostituutio, puhelinseksi, strippaus ja pornoelokuvat.
-Pro-tukipiste tarjoaa seksityöntekijöille vertaistukea ja luottamuksellista keskustelua.
-Tukipisteessä pääsee sukupuolitautitesteihin ja saa terveysneuvontaa.
-Omaa nimeään ei tarvitse kertoa, eikä asiakkaista pidetä rekisteriä.
-Tampereen Pro-tukipiste on kolmen vuoden projekti, joka päättyy tänä vuonna. Toiminnalle haetaan lisärahoitusta.

Lähde: Pro-tukipiste

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (55)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Illu (23.09.09, kello 18:00)

  Juu valtiolta vaan tukea myös narkkareille jotka joutuvat tekemään rikoksia saadakseen aineita, samalla tukea voitaisiin antaa kaikille rikollisille jottei niiden toimeentulo kärsisi.
  Sehän olisi pelkkää säästöä kun vankeinhoitolaitoskin voitaisiin lopettaa.
  Ajatelkaa ennen kuin päästätte tuollaisia sammakoita suustanne!

 2. KTM (23.09.09, kello 18:17)

  Mikäs raivonpuuska tuo oli? Seksin myyminen ei ole Suomessa laitonta. Opintotuet laahaavat jäljessä todella pahasti, ja opiskelijat ovat huonoimmassa semassa tässä yhteiskunnassa.

 3. Henkka (23.09.09, kello 18:18)

  Hyvä Illu!

  Onnistuit juuri rinnastamaan opiskelijat sekä huumeidenkäyttäjiin että rikollisiin! Ihailen maailmankatsomuksesi laajuutta.

  Jäikö opiskelupaikka saamatta?

 4. Niclas (23.09.09, kello 18:29)

  Hienoa Illu!!

  Taidat itsekin olla todellinen uraputkiohjus ja kouluja käynyt sankari. Kaikki oikeat ihmiset ymmärtävät koulutuksen arvon Suomessa.

 5. Opiskelija (23.09.09, kello 18:53)

  Mikäs siinä jos ei muita ihmisiä loukkaa, kuten se taannoin iltalehdessä haastateltu lutka joka huorasi puolisonsa selän takana. Tosin iltalehden jutut on yleensä sen verran sensaatiohakuisia, että niiden todenperäisyys epäilyttää toisinaan. Voi olla että kyseessä on vain myynnin edistämiskikka, sitähän ei voi koskaan tietää.

 6. Joonas (23.09.09, kello 18:54)

  "Seksin myyminen ei ole Suomessa laitonta"

  Entäpä se että jättää tulot ilmoittamatta ja täten verot maksamatta tienesteistään?

  Entäpä tasa-arvoaspekti? Varmasti on useampikin henkilö (useimmat miehiä, heillä ei ole "myytävää", tai ainkaan kysyntää ei ole samoin kuin naisilla) joka ei tule toimeen opintotuilla, silti he eivät myy itseään. Kuinka he oikein selviävät?

 7. exOpiskelija (23.09.09, kello 19:06)

  Seksityön hyväksyminen on uhka perheille, sillä hyväksyminen tekee promiskuteettisesta seksitä entistä hyväksyttävämpää yhteiskunnassa. Nykyisin lähes kaikki seksi tapahtuu avioliitoissa ja avoliitoissa, sillä suomalaiset naiset eivät suostu irtoseksiin. Naisilla on Suomessa vain 5 kumppania elämänsä aikana.

  Jos naiset hyväksyisivät irtoseksin, niin miehet saisivat seksiä myös elämättä suhteessa naisen kanssa, ja tämä mahdollisuus hajottaisi suuren osa avioliitoista.

 8. Hilja (23.09.09, kello 19:08)

  En yhtään ihmettele jos opiskelijat rahapulassaan myyvät seksiä, itse olen ajatellut vaikka minkälaisia ratkaisuja vuokrien maksuun, vielä ei ole tarvinut käytännössä toteuttaa mitään, onneksi.

  Eikä tämä seksin myyminen ole mitään "naisten hommaa" Itse tiedän miehiä jotka ovat opiskeluaikoinaan toimineet rattopoikina, mutta kun heillä ei ole ollut muuta vaihtoehtoa. Toisaalta naisille on hankalempaa hommata työpaikkaa tai edes mitään lumenlapiointi keikkoja, sillä miehet automaattisesti saavat munalisää/työpaikan helpommalla.

 9. ex-opiskelija (23.09.09, kello 19:09)

  Eiköhän tällainen valinta kerro enemmän henkilön elämänkatsomuksesta kuin jostain taantumasta tai opiskelijoiden ahdingosta. Tietysti jos totutusta elintasosta ei ole valmis tinkimään niin sitten ei varmaan ole muuta mahdollisuutta. "On surullista, jos seksityötä joutuu tekemään perustoimeentulon takia", Huovila sanoo. Sallikaa nauraa. Vaikea keksiä äkkiseltään kenellä on enemmän vaihtoehtoja tässä maailmassa kuin terveellä, nuorella viehättävän näköisellä suomalaisella naisella. Oli sitten opiskelija tai ei.

 10. Apo (23.09.09, kello 19:13)

  > Entäpä se että jättää tulot ilmoittamatta
  > ja täten verot maksamatta tienesteistään?

  Joonas, varmasti jää ilmoittamatta. Mutta onko se silti verrattavissa esimerkiksi huumausainerikoksiin tai niiden seurannaisiin?

 11. Joonas (23.09.09, kello 19:21)

  Hilja:"Toisaalta naisille on hankalempaa hommata työpaikkaa tai edes mitään lumenlapiointi keikkoja, sillä miehet automaattisesti saavat munalisää/työpaikan helpommalla."

  Voi että sentään. Kukahan sitä "munalisää" tai oikemmin pillulisää saa helpommin? Artikkelin nimimerkki Piia sai puolentoistatunnin työstä (selinmakuulta) 300 euroa. Kerro mistä työstä mies saa vastaavan "munalisän?" Kenellä on hankalaa?

 12. Huvittunut (23.09.09, kello 19:31)

  Hyvää juttua täällä, älkää lopettako :DD

 13. Opiskelija (23.09.09, kello 19:49)

  ""On surullista, jos seksityötä joutuu tekemään perustoimeentulon takia", Huovila sanoo. Sallikaa nauraa."

  Tässä vietiin ns. sanat suusta. Tässäpä opiskelijoille ohjeet joilla välttää huoran ura:

  1. Hanki asunto solusta tai hakeudu asumaan kimppakämppään
  2. Älä rieku baarissa joka ikinen viikonloppu
  3. Käytä järkeä ja hieman aikaa hankkiessasi päivittäistavaroita
  4. Syö opiskelijaruokalassa
  5. Suunnittele rahankäyttösi etukäteen, jos rahaa ei ole shoppailuun, ravintoloihin yms. niin sitten sitä ei ole

  Suurin piirtein noin pitäisi tulla toimeen pelkällä opintotuella ja ainakin opintotuen + lainan yhdistelmällä. Tosin jos on aina oltava viimeisen päälle hienot vermeet päällä, keskustakämppä ja viikonloppuisin päästävä notkumaan klubeille niin sitten on varmaan mentävä töihin tai jos ei duunia saa niin retkotettava kintut levällään ventovieraiden köyrittävänä.

 14. Kesät siivoajana. (23.09.09, kello 20:50)

  Seuraan sääntöjäsi, arvon opiskelija.

  1. Asun (nuorisosäätiön) kimppakämpässä, vuokra noin 340e / kk.
  2. En.
  3. Paljon.
  4. Vähintään kerran päivässä, 2.5 e / kerta, usein viikonloppuisinkin: Noin 25 * 2.5 = 50e / kk
  5. Näin teen. Tarvitsen kuitenkin bussilippua (noin 20e / kk), sekä lääkkeitä (noin 20e / kk)

  Ilman baaria, päivittäistavaroita (mukaanlukien kotiin ostettavaa ruokaa) sekä muita lisämenoja, menoni ovat siis noin 430 euroa kuukaudessa. Puhelinkin maksaa :(..

  Ilman lainaa saan tukea noin 490 e (miinus tietty verot), jonka jälkeen elämiseen jäisi.. Noh aika vähän. Opintolaina, 300 euroa / kuukausi, onneksi kuitenkin kilahtaa tilille tunnollisesti, antaen mahdollisuuden jokapäiväiseen nallepuuroon, sekä joskus jopa luentomateriaalien hankkimiseen!

  Tämä siis Helsingissä, nyt voisi olla hyvä todeta että mitäs opiskelet Helsingissä, eikö niin? :) -- Lisään ironiaa toteamalla opiskelevani alaa, jolla ei todellakaan ole helppoa löytää kesätöitä.

 15. Peppi (23.09.09, kello 20:55)

  "Nykyisin lähes kaikki seksi tapahtuu avioliitoissa ja avoliitoissa, sillä suomalaiset naiset eivät suostu irtoseksiin. Naisilla on Suomessa vain 5 kumppania elämänsä aikana."

  Excuse me??! Enpä kyllä tunne yhtään sinkkutyttöä ystäväpiirissäni, joka ei harrastaisi seksiä.

  Niin että meniköhän nyt vuosikymmenet sekaisin tai jotain...

 16. Luigi (23.09.09, kello 21:07)

  "Excuse me??! Enpä kyllä tunne yhtään sinkkutyttöä ystäväpiirissäni, joka ei harrastaisi seksiä."

  Ehkä kamusi ovat kevytkenkäisiä? Jatkuvastihan sitä saa olla kuuntelemassa/lukemassa juttuja sinkkujen olemattomasta/onnettomasta seksielämästä.

 17. KtM (23.09.09, kello 21:30)

  Tahdon tutustua Pepin kevytkenkäisiin sinkkukavereihin. Jos ovat nättejä opiskelijoita, voin tukeakin parin ruokailun verran.

 18. Jani (23.09.09, kello 22:09)

  Kauppa se on, joka kannattaa!

 19. Merja Haataja (23.09.09, kello 22:18)

  kössi. Mitäköhän HUORAPUKKEJA ne äijät sitten on, uskollisuuden perikuvia varmaan. ONNEKS NAISET OSAA MYÖS SEN NYKYPÄIVÄNÄ.,MITÄ ÄIJÄT ON TEHNY MAAILMAN SIVUUN.

 20. Esko (23.09.09, kello 23:18)

  "...uskollisuuden perikuvia varmaan."

  Naisiin verrattuna ovatkin.

 21. melkein (23.09.09, kello 23:22)

  "kesät siivoajana" kiteytti tulot ja menot aika hyvin.. näin se vaan menee. Mitään ei jää yli jos ei ole vanhemmat auttamassa.
  Aikoinaan itsekin mietin itseni myymistä koska tilanne oli toivoton. En kuitenkaan siihen ryhtynyt koska opiskelin pienemmässä kaupungissa ja pelkäsin kiinnijäämistä ja myös omaa huonoa oloa tekemisistäni..
  Ja sinulle "ex-opiskelija", tällainen valinta EI kerro henkilön elämänkatsomuksesta. Itse olen ollut vain muutaman kanssa elämäni aikana enkä todellakaan olisi tehnyt sitä muuta kuin epätoivoisena.
  Oma valintani ratkaisuksi olla lopettaa koulu ja saada työttömänä edes vähän enemmän rahaa..
  Nykyään mietin miksi valitsin näin, olisin voinut koulutuksellani tehdä jotain ihan muuta tänä päivänä. Jos olisi ollut siihen varaa.
  Suurimmalla osalla opiskelijoista ei oloe hätää, mutta aina ei saa sitä soluasuntoa tai vkonlopputöitä yrityksistä huolimatta...

 22. Rix rax (23.09.09, kello 23:34)

  Olen AMK - opiskelija ja mulla on 2 koiraa, jotka on hankittu ennen kuin aloitin opiskelut.
  Tästä syystä asun kaksiossa, koska yksiöön me ei mahduta. Kämppä kuitenkin opiskelija-asunto, eli edullinen kaksioksi keskustasta.

  -Vuokra 430e
  -Puhelin ja nettiyhteys 45e/kk
  -Sähkö keskimäärin 10e/kk
  -Ruokailu koulussa n. 50e/kk + kotonakin pitää syödä jotain, n. 150e edestä/kk
  - Koiriin menee kuussa keskimäärin n. 50e (monipuolinen ruoka, luut, mahd. rokotukset,madotukset yms)
  -Käyn myös kampaajalla joka kolmas kuukausi, maksaa 100e/käynti
  -Ostan ehkä n. joka toinen kuukausi jotain vaatteitakin, joihin voi mennä n. 50-150e
  -Siteisiin ja tamponeihin menee muuten kuussa yli 10e. Ostan myös tarvittaessa vessapaperia, pesuaineita, laadukkaita hiustuotteita ja meikkejä ja muuta mitä väkisinkin tarvitsen. :P
  - Käyn silloin tällöin jopa baarissa, ja myös ravintolassa syömässä, jos siltä tuntuu
  -Tilaan myös kahta eri aikakausilehteä
  -Olen itse hankkinut kaikki kalusteet asuntooni, sekä mm. läppärin, pyykinpesukoneen ja astianpesukoneen.

  Enkä ole ottanut koskaan penniäkään opintolainaa. Keskiarvoni on yli 4.
  Muutaman kuukauden päästä olen lähdössä 2 viikoksi reissuun, joka kustantaa 1500e, mutta pystyn sen maksamaan, koska olen säästänyt siihen.

  Ja miten kaikki tämä on mahdollista? Olen tehnyt töitä viikonloppuisin, kesällä enemmän. Haen myös aina kaikkia opiskelija-apurahoja mitä on mahdollista saada, ja olen niitä saanutkin.Joskus saatan viedä esim. tavaraa kirpparille, tai keksin jotain muita keinoja, millä saan ylimääräistä rahaa. Välillä kyllä itsekin ihmettelen, miten olen pystynyt elämään näin. Jotenkin vaan olen pystynyt...

  En väitä, etteikö olisi väsyttävää ja rankkaa, kun ei ole koskaan juurikaan vapaapäiviä, mutta on tämä kuitenkin ollut mahdollista. Olisi kuitenkin kiva, jos opintotuki olisi vähän enemmän, niin voisi se keskiarvokin olla vaikka 5 sen jälkeen.

 23. Antti (23.09.09, kello 23:44)

  Kesät siivoajana: miltei sama tilanne; vuokra parikymppiä halvempi ja Helsingissä myös. Lainalla mennään vähän kituuttaen, mutta pakkohan sitä on muutakin elämässään tehdä, kuin istua nenä kiinni kirjassa kotona - kuten käydä vanhempien luona, harrastaa, jne.

  Sääli silti, että seksillä täytyy tienata: itse en harrastaisi rahasta - saati rahatta - tuntemattomien kanssa. Mutta tämä juuri taitaa jakaa ihmisten mielipiteitä...

 24. sami (23.09.09, kello 23:44)

  omasta mielestäni opintituet riittävät hyvin normaali elämiseen, koska ei kenellekkään pidä palkkaa maksaa opiskelusta. koska se on sijoitus tulevaisuuteen. pitää itse katsoa mihin rahkeet riittää taloudellisesti esim. ennen opiskelua välivuosi ja rahaa jemmaan joilla pärjäilee sitten opiskelun, ohessa vielä päälle kesätyöt,opintolaina, opintotuki ja vielä mahdollisesti iltatyöt/viikonlopputyöt niin kyllä niillä parjää. ei täällä ketään huoraksi pakoteta se on omista valinnoista kiinni kuinka sen opiskelu ajan menot ja tulot järjestää...

 25. Johnny (24.09.09, kello 0:11)

  En näe ongelmaa seksin myymisessä opintoja rahoittaakseen. Saattaisin kokeilla itsekin, jos miehillä olisi markkinoita samalla tavoin kuin naisilla. Ymmärrän toki, että useimmille on vallan vaikea löytää hyväksyntää sille, että joku kauppaa omaa rasiaansa tai ostaa aikaa pistääkseen lihaa piiloon parisuhteen ulkopuolella. En kuitenkaan sorru itse niin lapselliseen kuvitelmaan, että valtaosa ihmisistä a) tulisi toimeen ilman seksiä ja b) haluaisi painia vain yhden ja saman partnerin kanssa koko loppuelämänsä.

  Joku tuossa valitti, että seksityö olisi uhka perheille - näin ehkä kuussa. Todellisuushan olisi vallan toinen ukkomiehen käydessä maksullisella naisella toteuttamassa seksuaalisia halujaan ja eläen tyytyväisenä vaimon ja mukuloiden parissa ties kuinka kauan.

  Se joka perustaa rakkautensa sille, että pysytään uskollisena oman puolison sukuelimille saa ainoastaan säälini ja neuvon alkaa käyttämään aivojaan, sillä rakkaus ja luottamus on jotain ihan muuta kuin kumppanin seksielämän vahtimista.

 26. Niclas (24.09.09, kello 0:33)

  ensimmäinen asiallinen kommentti tähän kommenttiin liittyen seuraa nyt!

  mielestäni opintotuet plus satunnaiset duunit riittävät vallan mainiosti.

  itse saan 9 kk opintotukia á n. 470 ja vuokra 525/2. kämppäni on mielestäni suhteellisen tyylikkäässä kunnossa, eikä mistään välttämättömästä joudu tinkimään, en tosin rahaa mihinkään joutavaan törsääkään.

  palkkaa olen tänä vuonna saanut n. 6500 € ja vanhemmilta ehkä 1000 €. silti olen tämän vuoden puolella ollut espanjassa, kanarialla, 2 vkoa e-koreassa, unkarissa ja 3 vkoa hong kong + thaimaa.

  jos jollain ei opintotuet + satunnaiset työt riitä saa tasan katsoa peiliin ja miettiä mikä on vikana!!!!!!!!!!!

 27. Taikkis (24.09.09, kello 0:38)

  Mikähän sitten lasketaan normaaliksi? Kai nykyään on sitten vaan normaalia elää reippasti köyhyysrajan alapuolella. Kaipa jotkut sitten voivat elää nuudelikupillisella päivässä ja kaivamalla vaatteet uffin keräyspisteestä. Ja hei, dyykkaaminen on sallittua! Ilmasta safkaa 24/7! Terveisiä Jutta Urpilaiselle jonka mukaan vielä 2500e/kk tienaava on köyhä. Mitä opiskelijat sitten ovat?

  Itse opiskelen AMK:ssa neljättä vuotta ja koko tuon ajan olen tehnyt töitä monta päivää viikossa opiskelun lisäksi. Olen tehnyt mm. siivoojan, juontajan, leiriohjaajan ja sushikokin duunia. Enimmäkseen olen kuitenkin siivonnut.

  Koulussa saa kuulla siitä että pitäisi keskittyä enemmän opiskeluun ja (aikaisemmin) töissä sai satikutia jos koulun takia myöhästyi hieman duunista sen jälkeen kun on sotkenut henki kurkussa polkupyörällä monta kilsaa koulusta duunipaikalle. Väsymys ei ole koskaan syy tehdä mitään puolitaitoisesti.

  Yleisesti ottaen arki on pahimmillaan tätä:

  klo 8:00 ylös ja kouluun
  klo 12:00 safkaa
  klo 16:00 töihin
  klo 00:00 himaan
  klo 00:00-> koulutehtäviä

  ..ja töitä on n. 3-5 vuoroa viikossa. No, miksi ottaa niin paljon vuoroja? Koska sut potkastaan helvettiin eikä sua kannata pitää jollet tee tarpeeks töitä. Ja ilman duunia ja pelkillä tuilla sä ET elä. Ainakaan terveellisesti/tyydyttävästi. No, onko vaihtoehtoja? Eipä juuri.

  Asun kämppiksen kanssa 33m2 kerrostaloyksiössä, vuokra on 200e/naama.
  Siihen netti+luuri+sähköt ja vesi ja vakuutukset. Nuudeli (suolahiilarilisäainepommi) on huono investointi terveyden kannalta joten ostan mielelläni terveellistä normiruokaa. No, siihen sitä rahaa meneekin. Siihen lisätään kuntosali, pitäähän tytöllä harrastus olla. Henk.koht hygieniastakin on kiva pitää huoli eikä sekään ilmaista ole.

  Joo, käyn mä sillon tällön ryyppäämässä! Mielestäni todella ansaitusti. Vähemmästäkin hajoaa pää. Mutta en mä siihen kaikkia roposia holvaa.

  Kieroutuneinta on ettei opiskelija saa tienata enempää kuin sen 1000e kuussa. Jos jaksaa niin vitusti ahertaa opiskelun lisäksi niin pitäköön vaivalla ansaitun palkkansa. Opintotuki on kuitenkin niin pahasti jäljessä nykypäivän tarpeesta.

  Valittaminen nyt ei kuitenkaan auta paskaakaan. Opiskelijaelämä voi parhaimmillaan kasvattaa melkoiseksi spartalaiseksi joka lutvii itsensä läpi tiukimmistakin tilanteista.

 28. Diungdiung (24.09.09, kello 0:42)

  "Nykyisin lähes kaikki seksi tapahtuu avioliitoissa ja avoliitoissa, sillä suomalaiset naiset eivät suostu irtoseksiin. Naisilla on Suomessa vain 5 kumppania elämänsä aikana."

  Kyllä ton on pakko olla jonkinlainen vitsi tai sitten joku on surullisen pahasti pihalla asioista :D Jonkun verran tässä ehtinyt kaveripiirit ja kaupungit vaihtua, ja en ole montaa naista/miestä tuntenut, jotka eivät irtosuhteita harrastaisi "sinkkukauden" aikana. Nyt skarppina niitten kommenttien kanssa :D
  Onhan varmasti sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät näin tee, mutta takuulla harvinaisempaa.

 29. Majsteri Rantaluola (24.09.09, kello 1:13)

  Minä ihmettelinkin silloin aikanaan ninety-luvulla, miksi yliopistolla noin yleensä ei oltu kiinnostuneita ILMAISESTA seksuaalisesta kanssakäymisestä - eli kontaktit akateemiseen naissukupuoleen jäivät vähäisiksi, tosin ei ei-akateemisiin lähikuntien maalaisserkkuihin. Syyksi veikkailtiin silloin ja ikään kuin tiedettiinkin, että teekkarit vievät Hervantaan kaikki naiset, mutta kyllä kai ne teekkarit oikeasti siellä tumputtivat muina miehinä dataskreenin edessä Valioliigan valot edessään. Ehkä totuus oli Taruakin ihmeellisempää. YTM-wannabe't ja HuKkaputket roikkuivat Ilveksen yökerhossa etsimässä Mr.Rightia, joka oli joka vkonloppu eri kaupungista eri työnantajan piikkiin matkalla... kaikki lisätienestit oli helppo kuitata sanoin "pappa betalade" ja ei niistä opiskelijatyttöjen tileistä muutenkaan kukaan paitsi Sossu ja Kela ole perillä.

  Tästä pitäisi pitää pieni info lukioissa, etteivät lukiolaispojat ryntäisi ryntäitten perässä verstaalle liian suurin odotuksin vaan menisivät mieluummin amikseen. Did I say just that?

 30. Katos katos (24.09.09, kello 7:52)

  Entäpä tasa-arvoaspekti? Varmasti on useampikin henkilö (useimmat miehiä, heillä ei ole "myytävää", tai ainkaan kysyntää ei ole samoin kuin naisilla).

  Karkeasti ilmaistuna, kyllä miehelläkin aukkoja riittää…

  Qwerty Dick, vaikutat onnettomalta naisten perään kuolaavalta teekkarilta, jota ei onnista.

  Rix rax, et todellakaan asu Helsingin alueella. Miten saat kuukautissuojiin menemään 10 €/kk? Niissä lienee säästökohdetta.

  Niclas ” palkkaa olen tänä vuonna saanut n. 6500 € ja vanhemmilta ehkä 1000 €. silti olen tämän vuoden puolella ollut espanjassa, kanarialla, 2 vkoa e-koreassa, unkarissa ja 3 vkoa hong kong + thaimaa.” Keskustelussa on ollut nimenomaan peruseläminen ei luksuksen hakeminen ja olen varma, ettei 6500€ tee noita matkoja sekä elä siellä muuten kuin hostelleissa.

 31. opiskelija (24.09.09, kello 8:15)

  Kyllä säästeliäältäkin opiskelijalta voi loppua rahat jos ei käy töissä! Kahdestaan kaukana keskustasta asuminen onnistuu vielä opintotuilla, mutta jos pitäisi asua yksin keskustan lähellä, käytännössä koko opintotuki menisi vuokraan. Jos sitten tämmöinen yksinäinen opiskelija menee töihin, koulunkäynti kärsii. Itselläni on ainakin kamala määrä kouluhommia viikossa, en ehtisi niitä tekemään jos olisin vaikka vaan parina iltana töissä. Ja käyn "normaalia" tahtia eli 60 op/vuosi.
  Ja onhan se helppoa jos vanhemmat maksaa edes osan. Mutta jos ei, niin omillaan on pärjättävä.. Ymmärrän niitä, jotka ovat joutuneet itseään myymään, mutta itse en siihen lähtisi. Lainaa saa pankista ja valmistumisen jälkeen on hyvä maksella takaisin.

 32. Fyffee (24.09.09, kello 8:23)

  Joo olihan sitä itselläkin rahapulaa ku opiskelut aloitti. Mut sit fiksuna kaverina tajusin laittaa puskat kasvamaan.

  Funtsikaa nyt jos sadon voit korjata kolmen kuukauden välein. Ja mulla tätä tuli semmoset 450 g kerralla. Ja kun kysyntä on loputon ja grammasta voit pyytää 15€ ni ei todellakaan ollut rahapulaa opiskelu aikoina.

  Tähän päälle ku nosti kaikki mahdolliset tuet ja teki kesät vielä duunia niin kyllä fyffee riitti.

  Ei muuta ku kaikki opiskelijat puutarhurin hommiin.

 33. Joonas (24.09.09, kello 9:48)

  Katos katos: "Karkeasti ilmaistuna, kyllä miehelläkin aukkoja riittää… "

  Joo,karkean typerästi ilmaistuna, riittää tosiaan aukkoja. Mutta ei riitä kysyntää. Kysehän tässä on luonnollisesti heteroseksistä eikä epäluonnottomasta homoilusta. Vai meinaatko että naiset haluasi tulla panamaan mestä strap-on dildolla hanuriin ja vielä maksaisi siitä? huhheijaa :S

 34. Myöskin opiskelija (24.09.09, kello 10:05)

  "Karkeasti ilmaistuna, kyllä miehelläkin aukkoja riittää…"

  Yhtä idioottimainen kommentti kuin se, että jos mies ei saa naista niin pitäisi yrittää saada toinen mies. Näitäkin on femakoiden suusta kuultu.

 35. katsokaa peiliin (24.09.09, kello 12:19)

  Olen itse opiskelija. En väitä että tuilla eläisi herroiksi mutta kyllä niillä jumankauta elää. Ymmärrän että esim Helsingissä opiskelija voi joutua tiukemmalle esim vuokrien ja muiden suhteen, mutta sielläkin pystyy etsimään halpaa asumisvaihtoehtoa esim. vähän kauempaa keskustan ulkopuolelta kimppa/solukämpästä.

  Ja vaikkei tuet riittäisikään niin herran jestas on aivan älytöntä väittää ettei olisi MITÄÄN muuta vaihtoehtoa kuin seksityö. Kyllä saamari sentään opiskelija saa pari päivää kuussa hankittua jotain pätkätyötä (esim. hyllyttäjänä, kassana, tai muuta). Ainakin omat kaverit ja itse saan. ILMAN SUHTEITA. Tässä maailmassa riittää kyllä tekevälle töitä! Ja esim. lapsenvahtinakin tienaa leppoisasti sen parikymppiä illasta (jolla voi sitten kustantaa itselleen vuoden hernekeitot). Se sitten, jos joku haluaa mieluummin tehdä seksityötä kuin edellämainittuja, on eri asia. En tuomitse mutta itse en tekisi.

  Opiskelijat ovat kautta historian nurisseet rahasta. Jos elää säästeliäästi ja järkevästi, tuet riittävät perustarpeisiin. HUOM! SALIKORTIT EIVÄT OLE PERUSTARVE! Ihmiset hyvät kuunnelkaa itseänne. Jos salikortit ja dokaaminen kuuluisi kustantaa valtion puolelta teille niin on kyllä asiat pahasti sekaisin. Sitten jos haluaa vähän ekstraa itselleen, niin parin päivän duunin tekeminen on varmaankin ihan kohtuullista eikä sekoita kenenkään opintoja. Hommia riittää!

 36. Mies hervannasta (24.09.09, kello 14:34)

  "katsokaa peiliin" Osui naulan kantaan.

  Tuet ovat sen verran hyvät, että niillä kyllä pärjää. Se dokaaminen ja yksiöt keskustan läheisyydestä, joita pidetään jotenkin "elintärkeinä", vievät ne rahat, eivätkä jokapäiväiset välttämättömyydet. Ja tuo perseen myyminen ei tosiaankaan ole saatana kenellekään se ainoa vaihtoehto, nyyh.

  Ottakoon vaikka puhelinmyyjän hommia, niitä aina on tarjolla. Palkka vaan ei ole sitä 200€ tunnilta paikallaan makaamisesta. Mutta jos huoraaminen ei itseään haittaa ja sillä noin hyvin tienaa, niin se houkuttaa. Mutta älkää jumalauta sanoko, että se on ainoa vaihtoehto missään tilanteessa.

 37. Majsteri Rantaluola (24.09.09, kello 21:38)

  Käsittääkseni aika moni tutkimus prostituutiosta varsinkin jos se on tehty täällä on tullut siihen tulokseen, että prostatjaanat valitsevat uransa itse, koska he a) kokevat sen helpoksi
  b) nauttivat siitä kursorisesti ja
  c) kokevat elävänsä veitsen terällä muun yhteiskunnan huohottaessa aivan epäsukupuolisen paskaduunin piirissä. Prostituutio on niin sanotusti rock 'n roll, jos ei osaa soittaa tai laulaa.

  Täkäläinen prostituutio menee itse asiassa vielä pidemmälle: Suomi on se maa, missä huorat valitsevat itse asiakkaansa (täällä ei kuljeta kaduilla, missä autolla matkaava kauppamatkustaja ottaa leasing-bemariinsa haluamansa söpöliinan - mitä nyt naapuritkin ajattelisivat, kummastakin erikseen?). Että jos suomineito antautuukin ammattiinsa, hän tekee sen omaehtoisesti ja omilla ehdoillaan.
  ___________________________________________________
  Nuorison top-3-ammatit, jos raha ei riitä vuonna 2015:
  1) huora
  2) sutenööri
  3) huumekauppias

 38. Opiskelija (25.09.09, kello 9:12)

  Ei niitä hommia niin vain riitä..

  Esim. pari kuukautta sitten Aleba piti rekrypäivän ja pelkkää muutamaa kassan paikkaa haki sadoittain ihmisiä. Sama tilanne on joka puolella..Olen lähettänyt työhakemuksia työhakemuksen perään ja aina vain perästä kuuluu, että saimme todella paljon hakemuksia ja valitettavasti valintamme ei osunut nyt sinuun. Työkokemusta kyllä löytyy ja tahtoa tehdä töitä, mutta kun ei saa töitä! Aina löytyy joku jolla on kymmenen vuotta pidempi työkokemus alalla kuin alalla. Alan olla epätoivoinen.

  Pelkkä opintotuki ei todellakaan riitä elämiseen, se riittää juuri vuokraan ja laskuihin. Onneksi vanhemmat auttavat n.100e/kk niin saan sillä maksettua kuukauden ruuat. Muuhunpa sitä rahaa ei olekaan. Onneksi kavereiden näkeminen on ilmaista, muuten tulisin varmasti hulluksi.

  Olisihan se mukavaa tehdä välillä jotain erikoistakin, kuten käydä esimerkiksi vain elokuvissa..
  No aloitan elämän sitten parin vuoden päästä valmistuttuani, ellen masennu ihan kokonaan ja kuole sitä ennen.

 39. Masinoija (25.09.09, kello 13:58)

  "Projektipäällikkö muistuttaa, että toisille seksityö voi soveltua, toisille ajatuskin seksin myymisestä on mahdoton. Monet seksityöntekijät viettävät kaksoiselämää, koska seksin myyjä leimautuu edelleen vahvasti.

  "Myyjät ja ostajat eivät ole pervoja tai kummallisia. He ovat tavallisia ihmisiä", Ahtiala muistuttaa."

  Näissä kommenteissa piilee vinha totuus. Suurin osa prostituution vastustamisesta on ihan puhdasta asennevammaa. "Tämä on minun mielestäni jotenkin teoreettisella ja periaatteellisella tavalla *väärin*, joten se pitää kieltää lailla kaikilta muiltakin!"

  Ihmiset saavat elantonsa monenlaisista töistä, jotka ovat joidenkin muiden mielestä inhottavia: on viemärisukeltajia, on teurastamon siivoajia ja on iltapäivälehtien toimittajia - ja kyllä, on myös seksityöläisiä.

  Haastan seksityön vastustajat kertomaan, millä ajalla, missä paikassa ja millä toimilla prostituutio on saatu häviämään yhteiskunnasta lakiteknisin toimin. Sitä on, helkkari, nykyisessä AFGANISTANISSA. Tiukennetut lait ovat huonontaneet sekä myyjien että ostajien asemaa. Esimerkiksi Suomessa poliisille ei enää putoa vihjeitä epäillyistä ihmiskauppa- tai paritustapauksista, sillä seksin ostajat tunnustavat tällöin käytännössä rikoksen, eikä heitä voi vaatia todistamaan itseään vastaan oikeudessa. Hyvinhän se meni.

  Koko seksinostokielto on enemmän tai vähemmän epäonnistunut sosiaalinen kokeilu, joka kannattaisi hissukseen jo haudata. Samalla joutaisi roskiin turha stigmatisointi ja huorittelu.

  Prostituution laillisuuskysymykset

 40. Masinoija (25.09.09, kello 13:59)

  Edellisestä viestistä pudonnut linkki:

  masinoija.wordpress.com/2...

 41. Nimi (25.09.09, kello 22:07)

  "Samalla joutaisi roskiin turha stigmatisointi ja huorittelu."

  Mitä? Siis eikö asioista saisi puhua niiden omilla nimillään? Huora on huora ja sillä siisti.

 42. Masinoija (26.09.09, kello 8:27)

  Nimi:

  Joo, ja NEEKERI on NEEKERI, HINTTI on HINTTI ja SURULLINEN KAPEAKATSEINEN JUNTTI on SURULLINEN KAPEAKATSEINEN JUNTTI. Eeei kato emmä loukata halua ketään, mä vaan sanon asiat niin kuin ne on!

  Oletko myös sitä mieltä, että poliisista voi ihan hyvin käyttää vaikkapa termiä paskalakki, tyyliin "jahas, jaa sun tyttäres poikaystävä on helvetti paskalakki?"

  Yleensä näillä "eikö asioista saa puhua niiden oikeilla nimillä" -tyypeillä on vähän puutteellinen tuo noiden sanojen sivumerkitysten ymmärtäminen. Totta, tässäkin voidaan hyvin mennä liian pitkälle kuten jenkkiläisestä poliittisesta korrektiudesta huomaa, mutta jotkut asiat ovat selviä: pitäisi olla aika helppo ymmärtää, että jos tiettyyn ammattiin viitataan sanalla, joka on laajasti käytetty haukkumasana, keskustelu ei voi olla kovin objektiivista.

 43. Majsteri Rantaluola (27.09.09, kello 2:21)

  Kato masinol, ei me käydä tässä mitään akateemista objektiivista keskustelua (huvittava ajatuskin) - vaan me käydään subjektiivista keskustelua. Jos haluat objektiivista keskustelua, menisit vaikka valokuvaus- tai kameraliikkeen postituslistalle.

 44. Masinoija (27.09.09, kello 12:39)

  Majsteri Rantaluola:

  Ensinnäkin, älä nyt ittees riko noiden vitsies kanssa. Mietitkö montakin tuntia tota läppääsi ja kuinka monta kaveria oli vieressä hurraamassa, kun uskalsit tuon kirjoittaa? "Kylä se on... se on sanaseppo tää Rantaluola!"

  Toisekseen, akateemiset keskustelut eivät minua kiinnosta sen enempää kuin "ihan oikeen kansan" jumipäinen mouhoaminen siitä, miten "huara on huara vaikka voissa paistas".

  Voitaisiinko puhua asiasta, ei siitä, millä tavalla jokin ilmiö loukkaa jonkin henkilön maailmankuvaa. Tiättekö - erottaa sen, miltä itsestä tuntuu, sekä sen, mitä tosimaailmassa tapahtuu?

 45. Nimi (28.09.09, kello 16:00)

  "Oletko myös sitä mieltä, että poliisista voi ihan hyvin käyttää vaikkapa termiä paskalakki, lässyn lässyn..."

  Jos poliisilla on paskaa lakissaan niin miksikäs ei. Harvemmin näin kuitenkaan taitaa olla.

  Lisätään tuohon sinun listaan vielä yksi, JOUTAVISTA ASIOISTA ITKEVÄ IDIOOTTI on JOUTAVISTA ASIOISTA ITKEVÄ IDIOOTTI.

 46. Majsteri Rantaluola (28.09.09, kello 22:42)

  Ni! Ooksää Hönttä vai ooksää Toippari! Carillo on paree punaviini. Kai sää ny kumminkin oot se Tamperelaise päätoimittaja?

 47. Majsteri Rantaluola (28.09.09, kello 22:46)

  (ed. kommentit osoitettu viestille 44., ei viestittäjälle 45. eli yhdyn edelliseen)

 48. Ville (30.09.09, kello 8:11)

  Mielestäni on hyvin helppoa elää nykyisellä opintotuella, jos uskaltaa ottaa sen päälle lainaa (ja miksei uskaltaisi? tämähän on ihan tahdottu suuntaus, lainan voi vähentää myöhemmin verotuksessakin). Hyvin helppoa, jos elää niin sanotusti steriiliä elämää, toteuttamalla "yhteiskunnan asettamaa ihanneroolia" - ts. käyttämällä aikansa opiskeluun ja itsensä elättämiseen, ei puhettakaan aidosta elämästä.

  Ei kukaan eteenpäin pyrkivä ihminen sulje itseään yhteiskunnasta muutamaksi vuodeksi pelkästään vain yhden projektin takia, vaikkakin ko. projekti tässä tapauksessa on tärkeä askel nuoren suunnatessa kohti korkeampaa elintasoa ja yhteiskunnallista roolia. Päälle parikymppinen ihminen ei antane kovin uskottavaa kuvaa itsestään työ- ja yleensäkin ottaen sosiaalista elämää ajatellen, jos elämänprofiilissa lukee kolmen-kuuden vuoden ajan pelkkää kurssiluetteloa ja työskentelyä määräaikaisduuneissa. Opintotuella kyllä pärjää, mutta sen myöntämisen ohella pitäisi saajille lähettää kirje, joka kertoo, ettei sitten seuraavaan viiteen vuoteen saa solmia uusia ihmissuhteita, kehittää itseään esim. järjestötyössä eikä herranjestas ainakaan rentoutua. Valtion ehkä pitäisi YLE:n järjettömillä rahamäärillä lähettää pakollista, vähintään kuusitoista tuntia viikossa kestävää luterilaista työmoraaliohjelmaa, joka kieltää kaikenlaiset arveluttavat höpötykset opiskelijoilta viideksi vuodeksi - eiväthän nuoret tarvitse muuta kuin raakaa työntekoa ja pari kepiniskua silloin tällöin molempiin suupieliin.

  Mitäs ne työttömät tienaavatkaan? 2-3 kertaa opiskelijoiden opintotuen verran? Mitäs jos vaihdettaisiin tämä suhde toisinpäin - josko työhön kannustavuus olisi kuitenkin parempi kuin opiskelijoiden esineellistäminen?

 49. Majsteri Rantaluola (30.09.09, kello 15:46)

  Haluan rauhoitella mahdollisia tuohtuneita opiskelijoita sillä, että kun he ovat kärvistelleet 6 vuotta, tai 54 kk, opiskellen, he pystyvät 25-vuotiaina siirtymään rahakkaasti työmarkkinatuille ilman että heitä voidaan enää pompottaa kurssilta toiselle. Tuolloin he ovat jo riittävän kypsi(n)ä. Lisäksi kotona vietetyt välivuodet kartuttavat tätä myös; jos on reputtanut pääsykokeessa 3 kertaa, tarvitsee kärvistellä opintotuilla vain 3 vuotta ja sitten on jo loppuelämä niin sanotusti buenosti. Älkää minua kiittäkö; kiittäkää poliitikkoja, niitä läänintaiteilijoita.

 50. ASDF (01.10.09, kello 11:42)

  Ok, eli opiskelijan elämä on opintotuella + lainalla kurjaa. Ehdotatko siis, että huoraksi pitäisi ryhtyä?

 51. Majsteri Rantaluola (01.10.09, kello 11:49)

  Kyllä ja ei. Jos lainakaan ei riitä, sitten suosittelen viestin XXXVII ohjeistusta. Mutta mutta... perusviesti lienee se, että kenen tahansa täytyy huorata, jos tulot ovat 500-600 euroa kuussa tittelistä riippumati. Periaatteessa työttömänkin pitäisi huorata, jos se vain rahasta on kiinni. Mutta kuinka moni..... tekee niin? Kas, siinäpä se!

 52. Pate42v (18.10.09, kello 11:39)

  Käsite nimeltä huora tai huoraaminen pitää ymmärtää paljon laajemmin. Sen liittäminen vain seksin myymiseen on ihan liian kapeakatseista.

  Kaikenlaista tässä elämässä myydään hengen pitimiksi: joku myy oikeaa osaamista, toinen mielikuvia, kolmas periaattensa tai ehkä koko sielunsa.

  Kun joku myy persettä, niin se on ainakin hyvin konkreettista. Riskinsä siinä tietysti on ja ikäviä haittoja ym. lieveilmiöitä voi tulla.

  En silti lähtisi mitenkään alleviivaamaan viimeksi mainitun paheellisuutta suhteessa muihin. Kaikki huoraamisen muodot kertovat jotain olennaista ihmisestä ja yhteiskunnasta.

 53. Huoraisin (10.10.10, kello 15:29)

  Itse en juurikaan näe pahaa jos pikkuisen keikkaa tekee. Itse olen mies ja jos joku nainen minulle haluaisi maksaa seksistä 200 euroa tunti niin suostuisin heti. Harrastat seksiä ja joku maksaa sinulle siitä. Mikä sen mukavampaa. Mielummin sillä tienaisin kuin 40h viikossa raskasta duunia tekisin. 10h viikossa tienaisi jo aika hyvin. Pari vuotta sitä ja sitten vaikka nauttimaan vapaudesta jonnekkin lämpimään.

 54. nimim. epätietoinen kysyy (11.01.13, kello 10:59)

  Tiedän erään tytön joka tienailee hillot ns. perinteisillä menetelmillä. Ei kyllä opiskele, on luonteeltaan kaikki helposti mulle -ihmisiä. Ennen teki puhelinmyyntiä, muttei viitsinyt heräillä aamuisin. Tienailee ~4 ke/kk, ja nettona tietenkin kun ei veroja maksella. Ongelma alkaa olemaan käteisen käyttö ettei verottaja ihmette, tilille ei voi kaikkea lykätä. Ulkonäköä arvioisin korkeintaan miellyttävä - m toki kysessä on aina subjektiivinen näkemys.

  Tästä pästäänkin asiaan, mielestäni tämänkin ammatinharjoittajia pitäisi verottaa sekä valvoa, aivan kuten muitakin yrittäjiä. Tästä syystä esim. bordellit pitäisi laillistaa, joissa toimintaa olisi helpompi valvoa ja henkilökunnan ja asiakkaiden oikeusturva olisi parempi. Em. kertoma tapaus todistaa mielestäni että alalla on yrittäjiä aivan liian vähän, joka on johtanut ns. kerman kuorintaan. Ei ole tervettä että puolesta tunnista maksaa 300 e tai yli, uskon että markkinoilla missä kysyntä ja tarjonta olisi tasapainossa hinta olisi jossain 100 e sis alv 24%. Miksei valtio puutu tähän epäkohtaan vaan näpertelee kaiken maailman autoilun haittaamiseen tähtäävien lakiehdotusten parissa kiusaten ihmisiä?

 55. Niko (06.04.14, kello 19:03)

  Seksin itse myymisen sijasta voisi miettiä hakeutumista seuralaispalvelun palkkalistoille. Tällöin työ olisi turvallisempaa ja tulot säännöllisempiä. Yksi tälläisitä suomalaisista palveluntarjoajista on www.escorts.fi

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto