Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu

Kahdeksan tuntia unta takaa parhaan suorituksen!

Liian lyhyet tai liian pitkät unet näyttävät tekevän hallaa aivojen toimintakyvylle. Alle kuusi tuntia nukkuvat suoriutuivat testeissä huonommin kuin 7-8 tuntia nukkuvat. Yllättäen myös keskimääräistä pidempään, yli 9 tuntia, nukkuvat suoriutuivat kognitiivisissa testeissä kahdeksan tuntia nukkuvia huonommin.

Tutkimustulos tukee aiempia vielä selittämättömia tuloksia, joiden mukaan sekä poikkeuksellisen lyhyt- että pitkäunisten joukossa monet keskeiset terveysriskit ovat kohonneet.

Aihetta selvitti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtama Terveys 2000 -tutkimus.Facebookin selailu kehittää muistia!

Innokas Facebookin käyttäjä voi näyttää pitkää verkostoitumattomille. Skotlantilaisen Stirlingin yliopiston psykologi Tracy Alloway on todennut, että Facebookin kaltaiset sosiaaliset yhteisöpalvelut parantavat ihmisten työmuistia. Se tarkoittaa kykyä pitää mielessä uutta tietoa muutaman sekunnin ajan samalla, kun aivot muokkaavat sitä.

Facebookin muistia parantavat ominaisuudet johtuvatsiitä, että kyseisen kaltaisten palveluiden käyttäjät joutuvat pitämään todella paljon informaatiota päässään. Allowayn mukaan hyvä työmuisti on avain menestymiseen työelämässä.

Aiheesta uutisoi Medindia.net -terveyspalvelu.


(A5)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto