Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Rikolllisen huono jumppavideo

Murojen sivutuotteena tarjottava kuntoiluohjelma pidentää ikää naurattamalla

Lähikaupan murotarjontaa tutkaillessa menee sormi suuhun. Kaupanpäällisiä löytyy niin moneen lähtöön, että kuluttajaviraston lisäksi myös kuluttaja on ymmällään. Nestlé on keksinyt lisätä Fitness-murojensa kylkiäisiksi kaksi erilaista kuntoiluohjelmaa, joista toista eli Bodycombat-jumppaa päädyn testaamaan.

Bodycombatin ydin käy selväksi jo dvd:n alkumetreillä. Tarkoitus on huitoa ja potkia ilmaa ohjaajien eli Rachaelin ja Danin esimerkkejä seuraten. Dvd on dubattu tökerösti suomeksi, joten tuskanhiki kihoaa otsalle jo ennen ensimmäistäkään liikettä.

Kuntoiluohjelman alussa lämmitellään. Hyppely ei ole kovin vaativaa, mutta Rachael kannustaa jo vuolaasti:

"Hienosti tehty, mahtavaa!"


Sivuhyppelyn ja väistöliikkeiden jälkeen kiirehditään nyrkkeilemään. Koukut sujuvat hyvin, mutta pokka pettää viimeistään siinä vaiheessa, kun Rachael heittäytyy laulamaan taustalla soivan musiikin päälle.

Liikesarjat vaihtuvat ripeään tahtiin helvetillisen jumputuksen soidessa. Taistelulajeihin liittyvä mietiskelevä ote on tipotiessään, mutta Danin ja Rachaelin repliikit kätkevät sisälleen salaista viisautta:

"Iso liike, iso shokki isoille lihaksille, isot kalorit", Rachael summaa ulkomaalaisittain korostaen.

Rachaelin jälkeen ääneen pääsee Dan. Taaskin dubbaaja on joutunut venymään äärimmäiseen näyttelijänsuoritukseen Danin muristessa, öristessä ja ähistessä liikkeiden päälle. Hommassa on tekemisen meininki, ja jo yhdeksän minuutin kohdalla Dan toteaakin pokkana:

"No niin, vartalosi alkaa muotoutua!"

Näinkö nopeasti? Jumppavideo olisi saanut puolestani loppua siihen paikkaan, mutta se jatkuu vielä toiset kymmenen minuuttia.

Olen kuullut monta hyvää syytä boikotoida Nestlé-tuotemerkkiä, mutta Bodycombat-dvd:n nähtyäni minulla on yksi syy lisää. Jumppavideo ei ole vain surkea esitys. Se on rikos ihmiskuntaa vastaan.


Juho Hakkarainen

Nestlé Fitness täysjyvävehnä-riisihiutaleet &
Les Mills Bodycombat -kuntoiluohjelma

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. abc (29.09.09, kello 16:21)

    Jumppavideo on tosiaan todella kehnosti dupattu. Oikealla Body Combat-tunnilla käyminen on paljon mukavampaa, kuin tuollaisen ärsyttävän ininän kuunteleminen... Toisaalta kyllä tuossakin tulee lämmin, jos videon liikeet tekee tosissaan.

  2. Hanne (15.01.10, kello 14:51)

    Jos joku haluaa vinkkejä oikeasti hyvistä jumppavideoista tai pikemminkin DVD:istä, niin tervetuloa lukemaan blogiani:

    jumppaa.blogspot.com

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto