Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Eikö informaatiotutkimuksesta pääse kirjastoalalle?

Aviisiin tuli huolestuneen informaatiotutkimuksen opiskelijan yhteydenotto. Opiskelija pelkää, että informaatiotutkimuksen kirjasto-opinnot ovat vähenemässä olemattomiin, koska oppiaine muuttuu informaatiotutkimukseksi ja interaktiiviseksi mediaksi. Ainejärjestö UDK ja Kirjastoseura ovat tehneet aiheesta huolestuneen kannanoton.

Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median laitoksen johtaja Eero Sormunen, miksi oppiaineet yhdistetään?

Yliopistossa on tämän suuntaista kehitystä, että pitää olla laajempia kokonaisuuksia ja osaamiskeskuksia. Informaatiotutkimus ja interaktiivinen media täydentää aika hyvin toisiaan, joten saamme osaamispohjaa vahvistettua. Lisäksi aikaisemmin hypermedialla ei ollut pääainestatusta, mutta nyt siitä voi lukea vaikka tohtoriksi asti.

Karsitaanko kirjastoalan kursseja, kun aineopinnot yhdistetään?

Tästä aiheesta on käyty laitoksella paljon keskustelua. Kyseessä on väärinymmärrys. Ei kurssitarjontaa supisteta. Jonkin verran sisältöjä, jotka ovat olleet perusopinnoissa, siirretään aineopintojen erikoistumisopintoihin.

Säilyykö kirjastoalan pätevyys?

Kyllä, ilman muuta. Ei ole tarkoitus opiskelijoiden työmarkkina-asemaa heikentää, eikä siinä tule edes käytännön ongelmia.


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto