Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Sähköisiä tenttejä myös lauantaisin

Päätalolta on tulossa uusi tila käyttöön todennäköisesti tänä vuonna

Opiskelijoiden toive päästä tenttimään sähköisesti myös lauantaina on toteutumassa todennäköisesti ennen vuodenvaihdetta, sillä Päätalolta etsitään tilaa, johon sähköistä tenttimistä laajennetaan. Päätalo on auki myös lauantaisin.

"Olemme varautuneet siihen, että sähköinen tenttiminen tulee lisääntymään entisestään, joten etsimme uusia tiloja. Paras kandidaatti on tällä hetkellä ryhmätyötila omien kirjojen lukusalin vieressä Päätalon yläkerrassa", Tampereen yliopiston tietojärjestelmäpäällikkö Sami Hautakangas kertoo.

Sähköinen tenttiminen moninkertaistui viime vuonna ja on tänäkin vuonna lähes tuplaamassa suosiotaan. Touko-, kesä-, ja heinäkuussa tenttijöitä oli yli 300 kuukaudessa ja elokuussa peräti yli 500. Sähköinen tenttiminen on nykyisin niin suosittua, että osa laitoksista on luopumassa paperitenteistä. Sosiaalitutkimuksen laitos siirtyi viime syksynä käyttämään pääasiassa pelkästään sähköistä tenttimistä vuoden ympäri. Paperitenttejä käytetään vain erikoistapauksissa.

Myös sosiaalityön tutkimuksen laitos ja politiikan tutkimuksen laitos ovat siirtyneet syyslukukauden alusta käytäntöön, jossa kirjallisuuskuulustelut suoritetaan sähköisesti.

"Sosiaalitutkimuksen laitoksella otettiin käyttöön pilotti sähköisen tenttimisen asettamisessa ensisijaiseksi tenttimuodoksi. Nyt kun sähköinen tenttiminen on mennyt heillä hyvin, muutkin uskaltavat muuttaa tenttitapojaan", Hautakangas sanoo.


Opiskelijat eivät enää jätä käyttämättä varaamaansa aikaa yhtä usein kuin viime vuonna, joten yhä harvemmin tietokone seisoo turhaan tyhjillään tenttiakvaarioluokissa.

"Se on reilua muita opiskelijoita kohtaan, koska varattu aika vie toisen paikan, jollei sitä peru. Varsinkin elokuun viimeinen viikko on ollut hyvin ruuhkainen, mutta muutama paikka silloinkin on jäänyt sentään kokonaan varaamatta", Hautakangas sanoo.

Opiskelijat ovat olleet tenttimiseen varsin tyytyväisiä ja lähettäneet paljon positiivista palautetta, mutta myös muutamia pieniä parannusehdotuksia.

"Opiskelijat toivovat ohjelmaan sanalaskuria, jonka toteutusta mietitään. Samoin opiskelijat toivovat mahdollisuutta alleviivata ja korostaa joitain sanoja vastauksissa. Tällä hetkellä mietitään, voiko näitä parannuksia tehdä", Hautakangas sanoo.

Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto