Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Pyörän selkään!

Yliopiston pyöräilypäivässä menopeli pestään, korjataan ja tuunataan

Varpu Jutila näyttää, kuinka pyörä kulkee.
Varpu Jutila näyttää, kuinka pyörä kulkee.

Jos sinulla on hienoksi tuunattu, jäätävän ruma tai muuten erikoinen pyörä, sen voi ilmoittaa pyörien kauneuskilpailuun 21. syyskuuta mennessä laittamalla minulle sähköpostia. Paras pyörä palkitaan, mutta myös pyöriä äänestäneiden kesken arvotaan palkinto", yliopiston pyöräilypäivää järjestävä Tamyn ympäristövastaava Varpu Jutila kertoo.

Pyöräilypäivä järjestetään Päätalon edessä kansainvälisenä autottomana päivänä 22. syyskuuta kello 12-16, jolloin yleisö äänestää kaikkein näyttävimmän pyörän. Pyöräilypäivän ohjelmaan kuluu hienojen pyörien ihastelun lisäksi, tuunausvinkkiständi, sähköpyörien esittelyä ja työllistämisyhdistys Etapin kunnostamien pyörien myyntiä. Korjattuja pyöriä on myynnissä vain pieni määrä, joten ostajan kannattaa tulla paikalle ajoissa.


Koko pyöräilypäivän ajan paikalla on pyörätohtori, joka tekee pyörän pikkukorjauksia tarvikemaksun hinnalla. Korjauksiin kuuluvat esimerkiksi jarrupalojen ja pyöränkumien vaihto ja jarruvaijereiden kiristys. Lisäksi Päätalon C-osan puoleiselle parkkipaikalle on järjestetty pyörien pesualue. Polkemaankin pääsee, sillä pyöräilypäivään on yhdistetty Tulevaisuuskuvia-näyttely.

Tulevaisuuskuvia on tamperelaisten taiteilijoiden näyttely, jossa pohditaan ihmiskunnan tulevaisuuden haasteita. Teokset ovat syntyneet taiteilijoiden ja ilmastonmuutokseen perehtyneiden asiantuntijoiden yhteistyönä, niin että kullakin taiteilijalla on ollut tukenaan asiantuntijatyöpari. Teemapäivänä taideteokset esittelee näyttelyn kuraattori Ismo Torvinen.

"Teoksia on ympäri Tampereen keskustaa. Kierrämme reitin pyörällä, jolloin kaupunkipyöräily ja pyöräilyn liikennesäännöt tulevat tutuiksi", Jutila sanoo ja kannustaa kaikkia mukaan.
Pyöräilypäivässä on jaossa Tampereen pyöräilykarttoja.

"Teemapäivän avulla yritämme kannustaa ihmisiä pyöräilemään enemmän. Kaupunkipyörien esittelyn saaminen tilaisuuteen ei kuitenkaan onnistunut, koska kaupungin vastauksen mukaan pyöräilysesonki loppuu syksyllä. Itse olen opiskellut aikaisemmin Oulussa, jossa pyöräiltiin 25 asteen pakkasessakin toppahaalareissa. Talvipyöräily on asenteesta kiinni!" Jutila sanoo.


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto