Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Baarimikon tipeillä leluja sairaalaan

Facebook toi Teemu Saksalan hyväntekeväisyystempaukselle seuraajia

Teemu Saksala suodattaa drinkin kahteen kertaan. Kyseessä on asiakaspalveluteko.
Teemu Saksala suodattaa drinkin kahteen kertaan. Kyseessä on asiakaspalveluteko.

Minibaarissa ja Jack the Roosterissa vaikuttava Teemu Saksala päätti ostaa loppuvuoden tippirahoilla leluja ja lahjoittaa ne TAYSin lastensairaalalle. Jotta hän ei työkavereittensa mielestä vaikuttaisi vain suuria puhuvalta, hän laittoi päätöksensä kaiken kansan nähtäville Facebookiin.

Jäseniä Facebookin TAYSin lapsille piristystä -ryhmässä on juttua kirjoitettaessa lähes 900.

"Ei ollut tarkoitus tehdä mitään kansanliikettä, mutta nyt mukana on jo koko parturikampaamo Rasta ja yksittäisiä ihmisiä Jack the Roosterista, Club Volumesta ja Pub Höyrystä."

Saksala toivoo nyt luoneensa uuden trendin.

"Puhun varmasti Suomen jokaisen baarimikon puolesta, kun sanon, että tipit eivät näyttele mitään roolia kenenkään elämässä. Tipit ovat ylimääräistä rahaa, johon ei voi turvautua, eikä niitä voi laskea budjettiin", Saksala kertoo.

Saksala ei kerjää tempauksellaan, vaan aikoo ansaita jokaisen tipin hyvällä asiakaspalvelulla.

"Ei naama norsunvitulla mitään saa. Kerron, mihin nämä menevät vasta, kun olen jo saanut tippiä, eikä tiskillä ole aiheesta mitään kylttiä", Saksala kertoo.


Saksalan elämänmuutos ei koske pelkästään tippejä. Vuoden loppuun asti ovat tupakka, alkoholi, roskaruoka ja irtosuhteet pannassa ja ohessa pitäisi saada kymmenen kiloa painoakin pois.

"Kaikki alkoi tuosta röökin poltosta. Muuten ei ole vaikea olla polttamatta, mutta jos juon alkoholia, sitten rupeaa tekemään mieli myös röökiä. Kun nuo jättää pois, ne korvataan roskaruoalla, joten sekin oli jätettävä. Irtosuhteet oli helppo pistää pottiin mukaan, kun niitä ei ole muutenkaan", Saksala selvittää.

Onnistumisen positiivisia vaikutuksia on turha ryhtyä luettelemaan, mutta epäonnistumisen Saksala tulee muistamaan ikuisesti.

"Kaveri saa tatuoida jonkin tekstin nahkaani. On siinä sitten vähän kannustinta", hän naurahtaa.

Ville Ilkkala,
teksti ja kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto