Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin on! Kirjoituksia Tamysta: Saavutetun aseman ylläpito ei kiinnosta

Ylioppilaskunnan päätöksentekoa näyttäisi kohtaavan uusi uhka: ehdokasmäärän radikaali putoaminen. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ehdokasasettelu päättyi joitain päiviä sitten, ja ensimmäiset tiedot olivat huolestuttavia: ehdokkaita oli asettunut noin kolmannes aiempaa vähemmän. Tamyn ehdokasasettelu päättyy perjantaina 30. syyskuuta, ja pelkään pahoin, että trendi on samansuuntainen.Syitä pitää hakea monesta suunnasta. Tällä palstalla on aiemminkin kirjoitettu (Aviisi 17/2010) siitä, kuinka edunvalvonnan tarpeellisuus koetaan vähäisenä silloin, kun työ tehdään hyvin. Kun opiskelijan näkökulmasta kaikki sujuu joko hyvin tai melko hyvin, lienee suurempi kynnys lähteä itse vaikuttamaan tilanteeseen. Saavutettujen asemien ylläpitäminen koetaan tylsempänä kuin vääryyksien korjaaminen.

Toinen ilmeinen ehdokasmäärän vähentäjä on opintoaikojen rajauslaki. Laki antaa vuonna 2006 aloittaneille opiskelijoille lähtökohtaisesti seitsemän vuotta aikaa valmistua maisteriksi. Lisäaikaa pitää erikseen anoa, eivätkä myöntämisperusteet ole välttämättä julkisia etukäteen.

Jopa allekirjoittanut, kuudennen vuoden filosofian ylioppilas, alkaa pohtia tilannetta. Vuosi kotona muksun kanssa ja pari vuotta täyspäiväisesti ylioppilaskunnassa tuntuu melko hyvältä pohjalta perustella opintojen etenemistahtia, mutta pieni pelko jatkosta on silti olemassa. Pelkkä keskustelu opintojen nopeuttamisesta ja työurien pidentämisestä on varmasti vaikuttanut moniin opiskelijoihin.

Hus, uurnille siitä!Timo Perälä

Kirjoittaja on Tamyn sosiaalipoliittinen sihteeri| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto