Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Vegaaniruokaa saa, jos osaa pyytää

Ruokalistalta ei selviä, että yliopiston ruokalat tarjoavat pyydettäessä muutakin vegeruokaa kuin riisiä ja perunaa.

Vegaaniruokailijan vaihtoehdot näyttävät yliopiston ruokaloiden listojen perusteella köyhiltä. Monena päivänä vegaanisiksi vaihtoehdoiksi on merkitty vain pääruuan lisukkeita tai kylmiä salaatteja.

Juveneksen ravintolatoimenjohtaja Päivi Jousmäki kuitenkin kertoo, että päätalon ruokalassa on joka päivä tarjolla ruokaa, joka on valmistettu täysin ilman eläinperäisiä tuotteita.

"Vegaaniversion saa pyytämällä kokilta. Pienen menekin takia laatu pysyy parempana, kun se valmistetaan vasta tilauksesta."

Tästä mahdollisuudesta ei ole kerrottu missään, joten monet vegaaniruokailijat tyytyvät satunnaisiin tomaattikeittopäiviin. Nyt vegaaniannoksia menee päivittäin viidestä kymmeneen. Todellisuudessa kysyntä voisi olla suurempaa.

"Tiedostamme ongelman. Tulemme jatkossa tiedottamaan vegaanivaihtoehdoista paremmin", Jousimäki lupaa.Pinni A:ssa sijaitsevan, Amican omistaman Minerva-ruokalan listalla on vegaaniruokia, mutta harvoin.

"Vegaaniruuan saa tilaamalla etukäteen. Sen valmistamisesta ei ole meille vaivaa", apulaisravintolapäällikkö Harri Helenius kertoo.

Tilausta tekevän opiskelijan tosin voi olla vaikeaa etukäteen tietää, missä ravintolassa hän aikoo minäkin päivänä ruokailla.

Sodexon viestintäpäällikkö Aino Pajukangas kommentoi, että vegaaniruualle on ollut ravintolan avaamisesta asti kysyntää, joten sitä on ollut Linnassa tarjolla aina. Vegaaniruokaa on tarjolla päivittäin, ja sen huomaa jo ruokalistasta.

"Kasvissyöjien määrä on kasvussa. Valtakunnallisesti kasvisruokailu tulee edelleen yleistymään eettisistä, ekologisista sekä terveydellisistä syistä."

Kasvis- ja vegaaniruoka pystytään valmistamaan samoilla raaka-ainekustannuksilla kuin muut lounaat, Sodexosta lisätään. Pienen määrän valmistamiseen tosin kuluu suhteessa enemmän työaikaa ja suhteellinen hävikki on kasvis- ja vegaanivaihtoehdoissa hieman isojen volyymien vaihtoja suurempi.Annastiina Airaksinen| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto