Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua? Miksi lääkisläiset eivät ehdi kielten kursseille?

Lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoilla on vaikeuksia osallistua Kielikeskuksen järjestämille kielten kursseille, koska lääketieteellisen tiedekunnan opinnoissa aikataulut ovat tiukat ja opetus on Kaupissa, kun taas Kielikeskuksen opetus pidetään Päätalolla.

Kielikeskuksen johtaja Antti Hildén, olisiko mahdollista, että Kielikeskus järjestäisi joitain kielten kursseja myös Kaupissa?

"Meillä on tällä hetkellä muiden kuin pakollisten kielten tarjontaa jouduttu vähentämään sen verran pieneen, että niiden osalta on vaikeaa kuvitella, että kursseja lähdettäisiin hajauttamaan. En oikein lämpene tälle ajatukselle. Monessa kielessä on vain yksi tai kaksi ryhmää, espanjassa vähän enemmän, mutta ei siinäkään kovin monta, joten ei siinä oikein ole, mistä jakaa. Tutkintoon kuuluvasta opetuksesta englannin suullinen onkin Kaupissa. Muunkin opetuksen antamista siellä voidaan harkita, mutta sitä rajoittaa ainakin kielistudion käytttö."
Lääketieteellisessä tiedekunnassa on kuitenkin yhteensä noin 600 opiskelijaa, joten potentiaalista porukkaa kielten opiskeluun varmasti olisi.

"Tilanne on sellainen, että läheskään kaikki halukkaat opiskelijat eivät mahdu kielten kursseille ylipäätään. Se on minulle suurempi huolenaihe tällä hetkellä."
Eikö kuitenkin olisi helpompaa, että yksi opettaja menisi pitämään tunnin Kauppiin, kuin että parikymmentä opiskelijaa yrittää ehtiä Päätalon kielten kursseille?

"Jos sen kysymyksen noin esittää, niin totta kai, mutta se ei ole oikea kysymys. Jos opiskelijoita on tulossa pilvin pimein, ja läheskään kaikki eivät kursseille mahdu, niin saadaan eri vastaus.

Luulen, että vastaanotto olisi aika kriittinen, jos näistä vähäisistä kursseista lähdettäisiin hajauttamaan. Silloin se tuntuisi varmaan vielä suuremman joukon mielestä olevan väärä ratkaisu."
Onko tässä kyse laajemmasta ongelmasta - siitä, että Kielikeskuksella ei ole resursseja järjestää kursseja tarpeeksi?

"No siitä nimenomaan, ranskan ja venäjän kursseille pystyttiin ottamaan noin puolet ilmoittautuneista tänä syksynä."

Samuli Huttunen

Mikä sinua rassaa yliopiston käytävillä kulkiessasi?
Vinkkaa aviisi@uta.fi - otamme selvää!

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto