Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kämppis hoiti pedikyyrin fileerausveitsellä

Soluasuminen venyttää pinnaa ja kerryttää erikoisia kokemuksia. Aviisin lukijat jakoivat kämppiskokemuksensa.

Solu opetti salakielen

"Yksityiselämänsä salatakseen kämppis kirjoitti asunnossa pitämänsä tekstit riimuin. Hänen saamansa postikortit olivat myös jollain tapaa koodatut.Tämä valitettavasti aktivoi lapsuuteni salakielitaidot. Yhtäkkiä ymmärsin kaiken lukemani."Todistin aamurutiineja"Kämppis kysyi itseltään ääneen "Kuuntelisko Ismoa?" ja pani sen jälkeen Ismo Alangon saman biisin soimaan. Tämä seinän takaa joka aamu."Todistin iltarutiineja"Erään kämppiksen nukkumaanmenorituaaliin kuului tehdä jalkakylpy ja poistaa kantapäiden kovettumat fileerausveitsellä. Keittiön pöydän ääressä."Sain lahjan"Muuten puhumaton kämppis lahjoitti minulle yhtäkkiä viiniä. Juotuani sen hän kertoi varastaneensa pullon läheisestä kirkosta."Huonekaveri oli ylihäveliäs"Kaikissa yhteisissä tiloissa soi täysillä musiikki, joka laitteesta eri. Ikkunat olivat auki. Haisi suihkutettavalta huoneilmatuoksulta. Vessan kaikki vesihanat juoksivat. Tästä tiesin, että kämppis oli paskalla."Kämppis murtautui huoneeseensa


"Yksi kämppis lukitsi huoneensa. Kerran avaimet katosivat. Kämppis ei halunnut maksaa avaamisesta vaan päätti murtautua. Yöt hän vuoli karmia pois lukon kohdalta, päivät nukkui lattialla oven edessä."Gradun kirjoittaja oikutteli"Kotona gradua kirjoittavalla kämppiksellä oli tapana ostaa aamulla paketti esipaistettuja sämpylöitä ja lämmittää ne sitten päivän mittaan uunissa yksi kerrallaan noin tunnin välein. Huomauttaessamme sähkönkulutuksesta hän alentuvasti neuvoi meitä tyhmiä, että sähkö kuuluu vuokraan ja on siis ilmaista."Kämppis toi Amerikan tuliaisia"Yhdysvalloista vaihdosta palattuaan suomalaiskämppikseni alkoi huutaa äänekkäästi "Oh my God! Oh my God!" harrastaessaan seksiä ja ilmeisesti myös masturboidessaan."Sain odottamattoman illalliskutsun"Ylikohteliaan kämppiksen seurustelukumppani oli muuttamassa kauas pois. Satuin kotiin, kun heillä oli viimeinen ilta yhdessä. Heidän biisinsä soi, kynttilät paloivat ja pöytään oli katettu kummankin lempiruokaa. He pitivät toisiaan käsistä ja itkivät. Ero tulisi olemaan hirveä. Nähdessään minut kämppis kuitenkin kysyi, haluaisinko liittyä heidän seuraansa."Seinänaapuri oli näkymätön"Kämppäkaverini Toasin Paawolassa oli dippatyötään tekevä vanhempi nainen. Asuin hänen kanssaan kolme kuukautta enkä vaihtanut hänen kanssaan muita sanoja kuin tervetulosanat ja ohjeet vessapaperin ostamisesta. En nähnyt häntä sisään muuttamisen jälkeen kertaakaan. En edes muuttaessani pois."Viikkosiivous nousi päähän"Asunnon hintaan kuului viikkosiivous. Uusi kämppis meni sen takia jonkinlaiseen herruuspsykoosiin. Hän alkoi kirjoittaa siivoojalle yksityiskohtaisia tehtävälistoja ja valituskirjeitä, vaikka tämä teki moitteetonta työtä."Äiti vaati tervetuliaissiivousta"Asuin Toasin Iidesrannan solussa. Uuden kämppikseni äiti tarjosi muuttopäivänä teetä ja jutteli mukavia mutta aloitti parin päivän jälkeen kauhean huudon siitä, että kämppä on räävittömässä kunnossa ja minun pitää siivota se.

Koetin sanoa, että siivous on ennemmin sisään muuttavan tehtävä. Tytön äiti käski putsaamaan uunin, keittiön lattian ja kylppärin, mutta totesin kylmän rauhallisesti, että deadlinen takia en ehdi siivoamaan.

Seuraavalla viikolla kämppiksen äiti oli taas takaisin valittamassa. Siivosin kylppärin ja irtisanoin solun omalta osaltani."Eteisessä oli outo ihminen"Kerran yllätyin, kun naissukupuolinen kämppis oli yhtäkkiä ajanut päänsä kaljuksi. Mikäs siinä, mutta en ollut aluksi tunnistaa ihmistä eteisessämme."Kuorsaus puski ovien läpi"Hyvä ja rauhallista elämää viettävä kämppishän se oli, ainoa häiriö oli silloin tällöin kahden välioven ja eteisen läpi selkeästi erottuva kuorsaus."
Heidi SalminenMillaisia kämppiskokemuksia sinulla on?
Kerro tarinasi!
Millaisia suunnitelmia Toas:lla on solujen suhteen?Mikä on syksyn asuntotilanne, Toasin asiakaspalvelupäällikkö Pia Ylimäki?


"Olemme asuttaneet tuhannesta soluhakijasta tänä syksynä neljäsataa hakijaa. Hakijoita oli parisataa enemmän kuin viime vuonna, mutta asiat ovat kuitenkin paremmin kuin edellisvuonna, sillä hätämajoitusta eli patjamajoitusta ei nyt tarvita. Syksyisin kysyntää on kuitenkin aina enemmän kuin tarjontaa. Vaihto-opiskelijoille olemme varanneet soluasuntopaikkoja 750."Onko Toas lisäämässä tai vähentämässä soluasuntojen määrää?"Toasin uusin kohde Sepontalo valmistui ja asutettiin juuri. Sepontalossa soluasuntoja on kaksitoista. Uudet solukohteet vuokraamme kavereille eli kimppahakemusjonoa puretaan ensimmäisenä. Seuraava uusi kohde, Forum, valmistuu keväällä 2012. Sinne soluasuntoja valmistuu kaksi. Näillä näkymin ei ole tiedossa, että soluasuntoja menisi kuntoremonttiin, jolloin ne väliaikaisesti vähenisivät."Kelpaavatko solut nykyopiskelijoille?"Tähän aikaan vuodesta solut kelpaavat, sillä vaihtoehtoja ei ole. Kuudestatuhannesta hakemuksestamme neljätuhatta on kuitenkin yksiöhakemuksia, mistä huomaa, että solut eivät ole enää niin suosittuja."Toas järjestää soluihin myös väliaikaismajoitusta. Milloin sitä tapahtuu ja mitä silloin voi odottaa?"Edellinen iso majoitus järjestettiin viime heinäkuussa, jolloin Toasin eri kohteisiin majoitettiin viisisataa opiskelijoiden futsalin EM-kisoihin osallistunutta urheilijaa. Väliaikaismajoituksesta on tullut hyvää ja huonoa palautetta. Massamajoituksiin liittyy esimerkiksi häiriötekijöitä, mutta ne hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Toas majoittaa myös kesäasukkaita, jotka ovat tulleet kesätöihin paikkakunnalle."Viime kesänä futsal-majoitus rikkoi Toasin sekamajoitussääntöä. Miten näin pääsi käymään?"Toas oli urheilijoiden majoittamisessa vain huoneistot vuokraava osapuoli. Itse majoituksen hoiti kisaorganisaatio. Painotimme heille, mitkä meidän sääntömme ovat, mutta ilmeisesti heillä on sattunut yksittäinen virhe majoituksen suhteen."Mitkä väliaikaismajoituksen käytännöt ovat?"Tällaisista isoista massamajoituksista on lähetetty kaikille Mikontalon ja Paawolan asukkaille sähköpostia ja asiasta on ilmoitettu Toasin nettisivuilla. Asiasta ei ilmoiteta vuokrasopimuksessa, sillä netissä ilmoittaminen on todettu riittäväksi. Vuokrasopimus koskee aina omaa soluhuonetta. Väliaikaismajoituksella torjutaan asuntojen tyhjäkäyttöä, joka tulisi pidemmän päälle vaikuttamaan kohteista perittäviin vuokriin."Heidi Salminen| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Ama (05.10.11, kello 16:09)

    Ei kai sisään juuri muuttaneen tarvitse siivota aiempien asukkien vanhoja paskoja.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto