Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kaupunkisuunnistuksen jälkeen paskat bileet


Tamyn kaupunkisuunnistus
on loistava tapahtuma. Järjestöt esittäytyvät ja suunnistajat pääsevät kiertämään kaupunkia karnevaalihengessä arki-iltana. Meno on rentoa, aitoa ja mielikuvituksellista. Juuri tämänkaltaisten tapahtumien järjestäjänä Tamy näyttäytyy houkuttelevana ja helposti lähestyttävänä yhteisönä, jollainen se on.

Valitettavasti kaupunkisuunnistuksen jatkobileet olivat vastakohta itse suunnistukselle. Restamaxin persoonattomassa bulkkidisko-Ilonassa täysillä soinut hittilistamusiikki ei juurikaan kannustanut jutusteluun esimerkiksi rasteilla järjestöistä kiinnostuneiden kanssa. Tästä seurasi, että jengi hajaantui järjestöinä tai muissa porukoissa toisiin baareihin melua pakoon. Jotkut ehkä jättivät kokonaan tulematta jatkoille.

Myös rastinpitäjien ruokailusta jatkoilla voi antaa risuja. Kasvissyöjille tarjolla oli kurkku- ja porkkanatikkujen lisäksi lohkoperunoita, jotka täytyi ensin noukkia lihapullien ja nakkien seasta. Tapahtuman kokonaisuuden kannalta tällä ei toki ollut suurta merkitystä, mutta tähän yksinkertaiseen asiaan olisi ollut syytä kiinnittää huomiota.

Kaupunkisuunnistuksen jatkoista jäi käteen heterogeenisten massabileiden tragedia. Kaikkia ei voi miellyttää, ja kun sitä yrittää, ei lopulta miellytä ketään. Järjestäjän asema on kieltämättä vaikea, mutta voidaan kuitenkin kysyä, että tällaisiako bileitä Tamy haluaa järjestää? Yritysyhteistyön periaatteiden tarkistaminen on paikallaan: Mitä mieltä on siinä, että yritysyhteistyökumppanuus pakottaa järjestämään samanlaiset bileet samanlaisessa diskossa samoilla ongelmilla kerta toisensa jälkeen?



Anni Granat
, Aleksi Karppinen (VIVA) & Anne Lahtinen(YLIOPPILASTEATTERI)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Anonyymi (28.09.12, kello 14:01)

  Olen samaa mieltä kirjoittajien kanssa. Palkintojenjako Yo-talolla toimi loistavasti ja niissä oli "omien bileiden" tunnelma. Tämän jälkeen ne jotka kokivat haluavansa lisää biletystä saattoivat kätevästi siirtyä läheisiin Kolmiobileisiin. Tänä vuonna Tamy teki kaikkensa välttääkseen Kolmiobileet samana päivänä - menivät jopa niin pitkälle että kasupäivää siirreltiin pariinkin otteeseen kun piti tehdä kolmioiden takia väistöliikkeitä.

  Sitten kuitenkin noissa jatkobileissä oli isolla Boomin Haalaribileiden mainontaa esillä. Onko tuollainen käytös nyt sitten reilua ja tasapuolista bileitä järjestäviä ainejärjestöjä kohtaan?

  Lopuksi täytyy todeta että on kyllä äärimmäinen fail jos Tamy joutuu oikeasti maksamaan narikat sisään tulevista järjestäjistä. Ymmärrän jos ravintolalla on ulkoistettu narikka mutta siinä tapauksessa lasku pitää jäädä ravintolan eikä bilejärjestäjän maksettavaksi. Tässäkin suhteessa Yo-talo oli ehdottomasti paras vaihtoehto.

 2. Pirita Ruokonen (Tamyn hallituksen jäsen) (03.10.12, kello 14:53)

  Edelliselle kommentoijalle:
  Tamyssa emme halua järjestää kaikille jäsenillemme suunnattuja tapahtumiamme tarkoituksellisesti minkään ainejärjestömme isomman tapahtuman kanssa päälekkäin. Toivomme, että sama toimii myös toiseen suuntaan.

  Lisää kaupunkisuunnistuksen jälkipuintia Tamyblogissa: tamyblogi.wordpress.com

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto