Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokan kopautus: Jalluvetojen voitto-ohje

Maanantaina koittaa edustajistovaalien ratkaisevin hetki, kun ehdokasasettelu umpeutuu. Asiaan perehtynyt voi näet antaa varsin tarkan ennustuksen vaalituloksesta pelkkien ehdokaslistojen perusteella: kampanjoinnilla on listoihin nähden vain marginaalinen merkitys tulokseen. Alli antaakin nyt pari vihjettä edarivaaleihin.

1) Aloita katsomalla ryhmän edellisten vaalien tulosta ja vertaa silloisen ehdokaslistan pituutta nykyiseen. Oleellista on nimenomaan vertailu suhteessa ryhmän aiempiin listoihin, ei muihin ryhmiin: kokoomuslaisilla on aina enemmän ehdokkaita kuin lääkisläisillä, mutta silti jälkimmäiset saavat enemmän paikkoja.

2) Arviota voi tarkentaa ehdokkaiden taustoja tarkastelemalla: saman ainejärjestön tyypit syövät toistensa ääniä, joten monipuolisuus vahvistaa listaa. Todellisen jackpotin saa ryhmä, joka rekryää pj:n ainejärjestöstä, josta ei tule muita ehdokkaita: tyyppi voi tuoda lisäpaikan ihan yksinään.

Ihan kaikkea ei voi ennustaa (uudet listat ovat aina arvoitus) ja pieniä yllätyksiä voi sattua (Vivan viime vaalien 9. paikka taisi yllättää vivalaiset itsensäkin), mutta jalluvetoihin vaalituloksesta ei ilman näitä ohjeita kannata ryhtyä. Vinkistä vaarin ottavien voittojalluista Alli vaatii osingot.Alli Nokka

Alli Nokka kiukuttelee edustajiston kulisseissa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto