Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin on: katti.hepo.x@uni.dada.dong

Opiskelijoiden sähköpostissa rytäjää. Kaikkien opiskelijoiden sähköpostiosoitteet vaihdetaan lähitulevaisuudessa muotoon sukunimi.etunimi.x@student.uta.fi. Samassa yhteydessä opiskelijoiden sähköpostipalvelu on tarkoitus ulkoistaa pilveen. Muutokset tehdään todennäköisesti kevätlukukaudella 2014.

Uuden osoitteen muoto harmittaa monia, mikä on ymmärrettävää. Tamy on tehnyt kantansa sähköpostiosoitteen uuteen muotoon selväksi useissa keskusteluissa, joita yliopiston tietohallinnon kanssa on aiheesta käyty. Uusi muoto on kankea ja epälooginen, minkä lisäksi erillinen student-pääte jakaa opiskelijat ja opettajat kahteen leiriin. Yliopisto ei nähnyt asiaa yhteisöllisyyskysymyksenä. Yliopiston puolelta keskusteluissa korostuivat mahdolliset tietoturvariskit, tietosuojavaltuutetun lausunto sekä jatko-opiskelijoiden opiskelu- ja työosoitteen käytännössä mahdoton eriyttäminen.

Viime kädessä yliopistolla oli valta päättää asiasta, sillä se tarjoaa sähköpostipalvelun. On siis hyvä tiedostaa, että opiskelijoiden osoitteiden uusi muoto on yliopiston, ei Tamyn, toiveiden täyttymys.

Valittavaan pilvipalveluun opiskelijoilla on vielä mahdollisuus vaikuttaa. Opiskelijoista koottu testiryhmä kartoittaa parhaillaan Microsoft 365:n käytettävyyttä testiympäristössä kuukauden ajan. Toiveena on, että uusi palvelualusta tarjoaa esimerkiksi synkronointietuja, jos opiskelijat ja opettajat käyttävät samaa pilvipalvelua. Yliopisto haluaa kehittää opiskelijoiden sähköpostipalvelua ja panee siihen myös rahaa - ei siis niin huonoa, ettei jotain hyvääkin.



Anni Granat

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen





| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Majsteri Rantaluola (02.10.13, kello 4:23)

    Tyytymättömyyteen on todellakin aihetta. Sellainenkin aika oli yliopistolla, jolloin osoite oli muotoa laitos+etunimi+sukunimi@ uta.fi. Kustakin otettiin kaksi kirjainta, jolloin laitoksesta ja nimestä näyttelijäntyö Erkki Ekshibitionisti olisi tullut näerek@uta.fi.

    Ei ole samantekevää, kuinka pitkiä e-mail-osoitteet ovat. Erilaisiin lyhyisiin kenttiin lomakkeissa, postikorteissa ja kaavakkeissa on kätevintä laittaa mahdollisimman lyhyt nimi. Samalla se saa maailman tuntumaan pienemmältä ja ihmiset tavoitettavammilta.

    P**ka uudistus, mutta se on taas osoitus siitä, miten aika hallinnoi yliopistolaisia, koska yliopistolaiset eivät saa otetta ajastaan.

  2. MM (02.10.13, kello 18:49)

    Onko tietosuojalainsäädäntö otettu huomioon sähköpostien ulkoistamisaikeissa? Jos sähköpostit siirretään amerikkalaisyhtiön pilveen, niihin sovelletaan Suomen lainsäädännön sijaan Yhdysvaltalaista lainsäädäntöä. Kuten tunnettua tietosuoja Yhdysvalloissa ei ole samalla tasolla kuin EU:ssa.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto