Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Onko opiskelijalla varaa juhlia vuosijuhlissa?

Uusi lukuvuosi on juuri alkanut ja vuosijuhlakausi tulossa.

Ainejärjestöjen vuosijuhlien illalliskortit maksavat usein 50-100 euroa, kun taas ylioppilaskuntien vuosijuhlien tavallinen hinta on 80-120 euroa.

Vuosijuhlat tarkoittavat huikean hinnan lisäksi yleensä myös korkean profiilin juhlia, joihin ei kannata lähteä ilman frakkia tai iltapukua - sekä ehkä muutakin maksullista puunausta.

Vuosijuhliminen siis yksinkertaisesti maksaa.

Väitämme, että ainejärjestöjen vuosijuhlien hinnat ovat karanneet jo osan opiskelijoista ulottumattomiin. Ihmisillä on hyvin erilaiset mahdollisuudet illalliskortin rahoittamiseen.

Joku käy töissä, toinen saa vanhemmiltaan kuukausiavustusta, kolmas joutuu säästämään todella pitkään ja neljännelle vuosijuhlat jäävät vain haaveksi.

Harvempi kuitenkaan puhuu avoimesti siitä, mistä vuosijuhlabudjettinsa haalii. Ne, joilta vuosijuhlat jäävät rahan vuoksi välistä, eivät pidä itsestään isoa meteliä.

Miksi uskollisuus ja rakkaus ainejärjestöä kohtaan pitäisi todistaa nimenomaan taloudellisella panoksella?

Toisekseen, ajattelevatko järjestäjät haluavansa paikalle vain sen porukan, jolle järjestö on niin supertärkeä, että ovat valmiita maksamaan mitä vain?

Mistä tulee ajatus, että yhteisön pitkän taipaleen juhlinta vaatisi kalliit pukujuhlat?

Valikoituuko juhlien järjestäjiksi eli ainejärjestöjen hallitukseen ihmisiä, joille opiskelijoiden toimeentulovaikeudet ovat vieraita?

Jos on köyhä, on vähävarainen silloinkin, kun vuosijuhlat järjestetään. Vuosijuhlien kustannuksia ei voi pitää erillisinä suhteessa opiskelijan toimeentuloon.

Pidämme ymmärrettävänä sitäkin, että moni ainejärjestön hallituslainen ei uskalla ehdottaa halvempia ja vähemmän korkean profiiliin juhlia, jos äänekäs, enemmistöltä vaikuttava porukka niitä haluaa.

Harvempi haluaa tai uskaltaa leimautua ilonpilaajaksi, jolla ei ole varaa kunnon juhlintaan.

Tämän vuoksi toivomme, että ainejärjestöissä mietittäisiin illalliskorttien hintoja ilman, että joku erikseen sitä vaatii. Hauskanpito syntyy hyvästä seurasta, ei hienoista puitteista.Aleksi Karppinen
Elina Miettola


Tampereen yliopiston
vihreä vasemmisto

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Valintojen maailma (02.10.13, kello 16:19)

    Kohtuuhintaisia opiskelijatapahtumia on pilvin pimein. Niistä riittää kyllä jokaiselle. Enemmistö opiskelijoista ei muutenkaan osallistu vuosijuhliin, joten osallistumattomuus ei leimaa mitenkään. Vaikka vuosijuhlalippu maksaisi 20 euroa, niin silti osa joutuisi yhtä lailla pohtimaan, riittääkö rahat siihenkään. Useimmilta opiskelijoilta menee muutenkin kuukaudessa enemmän rahaa päihteisiin kuin vuosijuhlat maksavaisivat.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto