Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Juveneksesta on hyötyä yliopistolle

Alli Nokka linjasi Aviisissa 11/08, että "Juvenes ei tuota omistajilleen, eivätkä opiskelijat hyödy sen toiminnasta muutenkaan". Nokka on tässä väärässä. Juvenes-Yhtiöt Oy on monialayritys, jonka omistajia ovat Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnat. Nokan mainitsemat kalliit biletilat ja painotoiminta ovat puhtaasti liiketoimintaa, joiden tarkoitus on tuottaa tukea mm. opiskelijaravintolatoimintaan ja sen palveluiden kehittämiseen.

Opiskelija syö lounasta edullisimmillaan Juveneksen ravintolassa 1,70 eurolla, kun kilpailijoiden ravintoloissa vastaavasta tuotteesta saa pulittaa huomattavasti enemmän. Paikkakunnilla, joissa ei ole opiskelijaomisteista ravintolayhtiötä, useista kaupallisista toimijoista huolimatta lounaan hinta on aina Kelan enimmäishinnan mukainen. Juveneksen opiskelijaravintolatoiminnalla on Tamyn näkökulmasta selkeä sosiaalipoliittinen funktio ja opiskelijaomistajan hyötykin on varsin konkreettinen. Juveneksen toiminnasta myös tuetaan ainejärjestöjä, kiltoja ja kerhoja erilaisin avustuksin ja markkinointipanostuksin. Lisäksi Juvenes-Yhtiöt tuo helpotusta omalta osaltaan Tamyn taloustilanteeseen maksamillaan osingoilla, mikä tänä vuonna tarkoittaa 20 000 euron tuloa ylioppilaskunnan kassaan. Kun mietitään ylioppilaskunnan liiketoimintaa historiallisesta näkökulmasta, on Juvenes selkeästi harvinainen menestystarina: Juvenes sekä tuottaa Tamyn jäsenistölle hyötyä, että myös omistajilleen voittoa.


Kati Rajala,
pääsihteeri, Tamy


Alli Nokka
haluaa myydä Juveneksen. Hän väittää, ettei yritys tuota, eivätkä opiskelijat hyödy sen toiminnasta. Hän on täysin väärässä!

Opiskelijat hyötyvät joka päivä syömällä hyviä, terveellisiä ja edullisia lounaita. Kolme eri ravintolapalveluja tarjoavaa yritystä kampuksella varmistaa, että kilpailu on tehokasta. Juveneksella on tällä hetkellä kampuksen edullisin lounas. Asiakaspalvelu on selkeästi kampuksen ystävällisintä, seuratkaapa vaikka Minervan ja Linnan happamia kassoja.

Ainejärjestöni Luuppi ry. on usein tilannut pikkujoulutarjoilut Juvenekselta. Se on ollut halvin ja ruoat ovat olleet maukkaita.


Janne Raiskinmäki

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto