Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Pakko reagoida

Maisterisuman vuoksi Tampereen yliopiston opiskelijamäärä ja Tamyn jäsenmaksukertymä ovat pienentyneet noin 10 prosenttia. Ylioppilaskunta on haastavassa taloudellisessa tilanteessa. Siihen täytyy reagoida. Tamyn on pakko hankkiutua eroon tehtävistä, jotka todellisuudessa kuuluisivat muiden tahojen hoidettaviksi.


Talouden ja toiminnan haasteet ovat olleet nähtävissä jo jonkun aikaa. Edustajisto perusti keväällä tulevaisuustyöryhmän, joka parhaillaan työstää Tamyn strategiaa.

Ylioppilaskunnan linjaukset on hyvä tarkistaa muutaman vuoden välein, jotta toiminta ei jää junnaamaan paikoilleen ja toistamaan itseään. Ylioppilaskunnassa pitää olla rohkeutta kyseenalaistaa omienkin toimintatapojen järkevyys. Minkään toiminnon ainoa perustelu ei voi olla perinne. Varmasti kaikissa, etenkin uusissa, hankkeissa löytyy kehitettävää ja kurssia on voitava suunnata uudelleen.


Joillakin tapahtumilla voi olla itseisarvoa marginaalisten teemojensa vuoksi, mutta teemoja ja tapahtumia pitää vaihdella vuosittain. Teemapäivien pitää olla virkistävää vaihtelua, ei väsynyttä, vuosittaista toistoa. Opiskelijoiden keskuudessa on lukemattomia kiinnostuksen kohteita. Olisi reilua kierrättää resursseja eri teemojen välillä.

Tamyn pitää säilyttää tai luoda muutama toimiva ja suosittu tapahtuma, joiden rinnalle tuodaan vuosittain erilaisia tapahtumia. Ainejärjestöjä ja kerhoja tulee tukea ja käyttää enemmän tapahtumien järjestäjinä. Mikäli jollain järjestöllä on jo valmiina joku toimiva ja kiinnostava tapahtuma olisi se hienoa saada laajemman opiskelijajoukon ulottuville.


Olisi tärkeää, että hallinnon ja talouden harkittu, pitkäaikainen suunnittelu toisi kulloisillekin toimijoille todellisen mahdollisuuden luotsata käytännön toimintaa. Järjestömme tarvitsee luotettavien ja pitkäaikaisten toimistotyöntekijöidensä lisäksi pari juridisella osaamisella varustettua henkilöä, jotka pyörittävät taloushallintoa ja lakisääteisiä tehtäviä. Tätä selkänojaa vasten on opiskelijoista koostuvien luottamushenkilöiden ja muun henkilökunnan mahdollista pyörittää opiskelijahenkistä toimintaa.


Anna-Mari Huhtinen

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen puheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto