Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kummituksia Tampereella!

Kummallisessa seikkailutarinassa Tamperetta ei katsella aivan arkisin silmin

P. A. Mannisen mielikuvituksellisen seikkailun päämääränä on pelastaa maailma Tampereelta käsin. Kaikkeen tähän liittyy vilkastunut haamuelämä, Suomen salaiset kuninkaat, muovisotilaat, kummitussimpanssien ektopaska ja erikoiset viestit, joita etsitään milloin mistäkin.

Kirja alkaa Amurista, jonka kaduilla kummittelee. Kertoja Kapteeni Kökkö on verrattain normaalin oloinen ylipainoinen alemman sosiaaliluokan kaveri, joka tosin näkee aaveita. Päähenkilö Kapteeni Kuolio on kummallisempi heppu. Hän tuntee toiset todellisuudet ja niiden toisenlaiset asukit.

Kummituksia on kirjava joukko. Huvittavimmasta päästä on Masa Niemi, viinanhimoinen aave, joka on tietysti lähtöisin Uimahallin majasta.

Manninen on aikaisemmin julkaissut Kuolion seikkailuja sarjakuvina. Suomen salainen kuningas on hänen esikoisromaaninsa. Kökkömäinen huumori saattaa häiritä, mutta kirja huvittaa etenkin Tamperetta tuntevia. Tutut paikat näyttäytyvät uudessa valossa. Kirja on myös erinomaista salaliittoteorioiden ja okkultismin parodiaa.

Juho Hakkarainen

P.A.Manninen: Kapteeni Kuolio ja Suomen salainen kuningas, 146 s., Zum Teufel 2008


| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto