Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tehdäänpä hallitus

Syksy saapuu, ja hallituskuviot ensi vuodelle alkavat lämmetä. Siksi on syytä harrastaa aina niin hyödyllistä ennakkospekulointia. Puheenjohtaja on useimmiten löytynyt kokeneesta hallituskaartista, joko kuluvalta tai edelliseltä kaudelta. Hallituksen kuvat löytää Tamyn nettisivuilta - kuka on se oikea?


Edellinen selvästi poliittinen hallitus - jolla oli edustajistossa selkeä oppositio - valittiin vuodelle 2004. Vihreät, Viva ja demarit kähmivät sitoutumattomat ryhmät mukaansa Laura Valkeasuon naishallitukseen. Seuraavana vuonna samaa taktiikkaa harrastettiin vihreiden johdolla. Edarin tunnelmat jäähtyivät arktisiksi.

Sittariryhmät vaihtoivat puolta, ja kokoomuslaisesta Ilkka Wennbergistä tuli puheenjohtaja arvonnan kautta. Tästä lähtien hallitus on muodostettu edariryhmien voimasuhteiden mukaan - miten tänä vuonna?


Vasemmistoryhmien ja vihreiden ideologinen poseeraus (ja junttaus) on useimmiten torpannut porvarillisten tyrkkyjen pääsyn hallituksen tai edustajiston johtopaikoille. Onko Lenin-parran kyniminen tämän syksyn trendi vai kajahtaako Kansainvälinen?

Viime vuonna sitoutumattomien liittouma hajosi hallitusta muodostettaessa. Muodostuuko Luuppi X:stä Kuplan sisälle oma oppositio tänäkin vuonna?


Alli Nokka

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Nalle W. (27.10.08, kello 23:09)

    Muutetaan järjestelmää ja valitaan hallitus edarivaalien yhteydessä. Ei tarvitse tätäkään leikkiä katsella ihan joka vuosi.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto