Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Valmistumiset söivät Tamylta yli 40 000 euroa

Juvenekselta tulee kuitenkin ennakoitua enemmän osinkoja

Tutkintouudistuksen takia ennätysmäärä Tampereen yliopiston opiskelijoista valmistui keväällä maisteriksi. Tamyn tämän vuoden budjetti on tehty olettaen, että jäseniä olisi tänä syksynä 12500, mutta todellinen jäsenmäärä onkin 11 641.

"Budjettia suunnitellessa oli varauduttu neljäänsataan ylimääräiseen valmistuneeseen tavalliseen vuoteen verrattuna, mutta valmistuneita olikin noin tuhat enemmän", Tamyn hallituksen puheenjohtaja Anna-Mari Huhtinen sanoo.

Tamyn jäseniä ovat Tampereen yliopiston perustutkinto-opiskelijat ja vapaaehtoista jäsenmaksua maksavat jatko-opiskelijat. Tamyn jäsenmaksu on tänä vuonna 85 euroa, josta jää Tamyn käyttöön YTHS-maksun, SYL:n jäsenmaksun ja Opiskelijoiden Liikuntaliiton maksun jälkeen 42,10 euroa. Tamy menettää näin ollen jäsenmaksuja noin 42000 euroa, mistä puolet rasittaa tämän syksyn budjettia ja puolet menetyksistä jää keväälle.

Varoja on mahdollista irrottaa yllättävän jäsenmäärän vähenemisen varalle säästetyistä korvamerkityistä rahoista, jos tilanne niin vaatii.

"Silloin tosin vain syödään varallisuutta. Jos jäsenmäärä vähenee jatkossakin, jostain on pakko säästää. Aihetta paniikkiin ei silti ole", Huhtinen sanoo.


Tamyn hallitus jäädytti vappuviikolla kulttuuri- ja tiedotussihteerin rekrytoinnin, koska ei tiedetty, haluttiinko väistyvän kuti-sihteerin tilalle enää pysyvää tointa. Tällöin hallitus perusteli päätöstään työnkuvan mahdollisilla muutoksilla. Tamyn hallituksen talousvastaava Markus Nieminen kertoo, että sektorisihteerien työnkuvia suunnitellaan edelleen muutettavaksi.

"Organisaatiomuutos ja budjetti linkittyvät yhteen, mutta emme ole sopineet vielä mitään konkreettisia säästötoimia. Edustajisto voi myös sopia jäsenmaksun korotuksesta halutessaan", Nieminen sanoo.


Viime Aviisissa edustajiston toiminnasta raportoiva kolumnisti Alli Nokka kehotti Tamya myymään Juveneksen ja sijoittamaan varat kiinteistöihin, sillä sihteerien vähentäminen tarkoittaisi palveluiden heikentymistä.

"Tamylle on juuri tulossa enemmän Juveneksen osinkoja, kuin mihin on varauduttu, joten tilanne ei ole katastrofaalinen", Huhtinen jatkaa.


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto