Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Elävää kaupunkikulttuuria

Millaisessa kaupungissa elämme? Millaisessa kaupungissa haluaisimme elää? Kysymykset ovat nousseet mieleeni tarkkailtuani ympäröivää elämää täältä Tamyn toimistolta käsin. Kuten toivottavasti tiedätte, se sijaitsee aivan ydinkeskustassa, Kauppakadulla. Toimiston liepeillä tallaillessa tulee siis nähneeksi monenlaista kulkijaa. Esimerkiksi Anttilan kulmilla pyörii melko sekalainen humalaisten ja piripäiden seurakunta.


Ihmiset haluavat usein myös jättää itsestään merkkejä kaupunkiin, ja pyrkiä ehkäpä sen avulla olemaan osa kokonaisuutta. Osa merkeistä on kuitenkin luokiteltu laittomiksi, eikä toki sähkökaappiin tagattu RELA lienekään esteettisyysarvioidemme kärkipäässä. Ilmiötä voi siitä huolimatta yrittää ymmärtää.

Sivistyneeseen kaupunkilaisuuteen kuuluu mielestäni se, että annetaan tilaa erilaisuudelle. Toisaalta sivistynyt kaupunkilainen ei pilaa toisten tilaa sotkemalla tai räyhäämällä. Kaikki varmasti kaipaavat viihtyisämpää kaupunkia. Se vain tarkoittaa kaupunkilaisille niin eri asioita. Ratkaisua esimerkiksi anttilajengin ongelmiin tulisikin miettiä ihan tosissaan ja keskustella siitä, mitä kaupungin elävyys kenellekin tarkoittaa.

Tamy on mukana pormestarin siisteyskampanjassa. Tamyn kaikille avoin kulttuurijaosto keskittyy puolestaan tänä syksynä elävän kaupunkikulttuurin tematiikkaan, esimerkiksi laillisen katutaiteen keinoin. Näiden kummankin avulla saavutamme ehkä viihtyisämmän ja elävämmän Tampereen. Opiskelijat, tarkkailkaa elävää kaupunkianne ja olkaa mukana luomassa sitä!


Anna Ulvinen
Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto